Pagina wordt geladen ...
zoeken

E-mail instellen

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je jouw e-mail kunt koppelen aan een e-mailprogramma, hoe je e-mail verwijdert van de server en wat de e-mailinstellingen zijn (dotsolutions en webwe). Wij zijn bij onderstaande instructies er van uitgegaan dat je nog geen e-mailadres hebt ingesteld.

Contact opnemen

 

Mail OS X instellen

Open Mail OS X, je krijgt nu een welkomstscherm te zien, klik op “volgende”. Je kunt nu jouw e-mailinstellingen invullen. Je vult hier jouw e-mailadres, naam en accountbeschrijving in en selecteert POP of IMAP (e-mail op jouw computer opslaan, of op de server). Op het volgende scherm kun je de inkomende en uitgaande mail instellen, deze instellingen vindt je onderaan deze pagina.

Wanneer je alle gegevens hebt ingevoerd, krijg je een opsomming te zien van alle instellingen. Controleer of deze correct zijn en klik op “volgende” en vervolgens op “klaar”.

Mozilla Thunderbird instellen

Bij het opstarten van Mozilla Thunderbird, krijg je een welkomstscherm te zien. Hier vraagt Thunderbird of je al een bestaand account hebt of dat je een nieuw account wilt aanmaken.

Wanneer je al een e-mailadres van ons ontvangen hebt kunt je klikken op “dit overslaan en mijn bestaande e-mailadres gebruiken”. Op het volgende scherm vul je  jouw naam, e-mailadres en het wachtwoord in en vervolgens klik je op “doorgaan”.

Je krijgt nu te zien dat Thunderbird een test gaat uitvoeren om de instellingen te laden. Mocht dit niet goed gaan, dan kun je handmatig de instellingen invoeren. De instellingen vindt je onderaan deze pagina.  

Outlook instellen

Wanneer je Outlook voor het eerst opstart, wordt je begroet met een welkomstscherm. Wanneer je op “volgende” klikt, wordt er gevraagd of je een e-mailaccount wilt verbinden of niet. Je klikt hier op “ja” en vervolgens op “volgende”.

In het volgende scherm kun je jouw e-mailaccount toevoegen. Je vult jouw naam, e-mailadres en jouw wachtwoord in. Klik vervolgens op “volgende”. Outlook gaat nu proberen om verbinding te maken met jouw e-mailadres en de instellingen. Wanneer dit klaar is, wordt je naar jouw inbox geleid.

Mailbird instellen

Bij het opstarten van Mailbird krijg je een welkomstscherm te zien, met de optie om direct een account toe te voegen. Hier vul je jouw naam en e-mailadres in en klikt vervolgens op “doorgaan”.

In het volgende scherm gaat Mailbird opzoek naar jouw e-mailinstellingen (POP3, IMAP of SMTP server). Of Mailbird de instellingen nu vindt of niet, je kunt in beide gevallen de serverinstellingen wijzigen door op de link “serverinstellingen bewerken” te klikken. Mocht dit goed zijn, dan kun je jouw wachtwoord invullen en vervolgens op “doorgaan” klikken.

Mailbird geeft vervolgens nog een paar opties zoals het linken van Facebook, een themakleur kiezen en de mogelijkheid om apps te verbinden.  Afhankelijk of je dit wilt of niet, kun je op “doorgaan” en op “overslaan” klikken. De setup is nu voltooid.

Windows mail instellen

Wanneer je Windows Mail opent krijg je een scherm te zien waar jij je e-mailaccounts kunt toevoegen, klik op “account toevoegen”. Je krijgt nu een menu te zien met verschillende opties, klik op de “advanced setup” bij het tandwiel icoontje aan de linkerkant. Windows vraagt je vervolgens wat je wilt installeren, kies voor “internet e-mail”.

In het volgende scherm wordt informatie gevraagd zoals jouw e-mailadres, IMAP server, SMTP server etc. Gebruik de gegevens onderaan deze pagina om jouw e-mail in te stellen. Belangrijk is dat je bij “account type” kiest tussen POP of IMAP (e-mail op jouw computer opslaan, of op de server).

Update: standaard mailprogramma onder Windows 10

Helaas is met het standaard mailprogramma onder Windows 10 niet mogelijk om de instellingen aan te passen. Maak je dus gebruik van Windows 10 en het standaard mail programma dan adviseren wij om een van de andere oplossingen te gebruiken.

Hulp bij instellen van de mail

Lukt het instellen niet met de bovenstaande instructies? Dan kunnen wij het ook voor je doen. Voor het instellen van jouw e-mailrekenen wij € 65,- per e-mailaccount. Dit werkt dan op je pc, laptop en telefoon. Moeten er ook bestaanade mails over gezet worden dan moeten wij inventariseren om hoeveel het gaat.

Mailbox vol, eerst verwijderen van de server

Wanneer jouw mailbox vol raakt en je weer extra schijfruimte wilt creëren is het noodzakelijk om de e-mail van de server te verwijderen. Dit doe je door online in te loggen op jouw webmail. Let op: verwijder ook jouw e-mail bij de verzonden items en in de prullenbak! De URL van jouw webmail vindt je hieronder.

Vaak over de schrijfruimte heen?

Wanneer je regelmatig jouw e-mail verwijdert, maar nog steeds over de schijfruimte heen raakt, raden wij je aan om over te stappen naar een ander e-mailsysteem met grotere opslagruimte. De beste oplossing heb je met Office 365. Klik hier voor meer informatie over Office 365.

E-mail instellingen dotsolutions

e-mail instellingen dotsolutions 1

E-mail instellingen webwe

11

Heb je vragen vul dan onderstaand contactformulier in!

 

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel