Pagina wordt geladen ...
zoeken

E-mail instellen

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u uw e-mail kunt koppelen aan een e-mailprogramma, hoe u e-mail verwijdert van de server en wat de e-mailinstellingen zijn (dotsolutions en Webwe). Wij zijn bij onderstaande instructies er van uitgegaan dat u nog geen e-mailadres heeft ingesteld.

Contact opnemen

 

Mail OS X instellen

Open Mail OS X, u krijgt nu een welkomstscherm te zien, klik op “volgende”. U kunt nu uw e-mailinstellingen invullen. U vult hier uw e-mailadres, naam en accountbeschrijving in en selecteert POP of IMAP (e-mail op uw computer opslaan, of op de server). Op het volgende scherm kunt u de inkomende en uitgaande mail instellen, deze instellingen vindt u onderaan deze pagina.

Wanneer u alle gegevens heeft ingevoerd, krijgt u een opsomming te zien van alle instellingen. Controleer of deze correct zijn en klik op “volgende” en vervolgens op “klaar”.

Mozilla Thunderbird instellen

Bij het opstarten van Mozilla Thunderbird, krijgt u een welkomstscherm te zien. Hier vraagt Thunderbird of u al een bestaand account heeft of dat u een nieuw account wilt aanmaken.

Wanneer u al een e-mailadres van ons ontvangen heeft kunt u klikken op “dit overslaan en mijn bestaande e-mailadres gebruiken”. Op het volgende scherm vult u uw naam, e-mailadres en het wachtwoord in en vervolgens klikt u op “doorgaan”.

U krijgt nu te zien dat Thunderbird een test gaat uitvoeren om de instellingen te laden. Mocht dit niet goed gaan, dan kunt u handmatig de instellingen invoeren. De instellingen vindt u onderaan deze pagina.  

Outlook instellen

Wanneer u Outlook voor het eerst opstart, wordt u begroet met een welkomstscherm. Wanneer u op “volgende” klikt, wordt er gevraagd of u een e-mailaccount wilt verbinden of niet. U klikt hier op “ja” en vervolgens op “volgende”.

In het volgende scherm kunt u uw e-mailaccount toevoegen. U vult uw naam, e-mailadres en uw wachtwoord in. Klik vervolgens op “volgende”. Outlook gaat nu proberen om verbinding te maken met uw e-mailadres en de instellingen. Wanneer dit klaar is, wordt u naar uw inbox geleid.

Mailbird instellen

Bij het opstarten van Mailbird krijgt u een welkomstscherm te zien, met de optie om direct een account toe te voegen. Hier vult u uw naam en e-mailadres in en klikt vervolgens op “doorgaan”.

In het volgende scherm gaat Mailbird opzoek naar uw e-mailinstellingen (POP3, IMAP of SMTP server). Of Mailbird de instellingen nu vindt of niet, u kunt in beide gevallen de serverinstellingen wijzigen door op de link “serverinstellingen bewerken” te klikken. Mocht dit goed zijn, dan kunt u uw wachtwoord invullen en vervolgens op “doorgaan” klikken.

Mailbird geeft vervolgens nog een paar opties zoals het linken van Facebook, een themakleur kiezen en de mogelijkheid om apps te verbinden.  Afhankelijk of u dit wilt of niet, kunt u op “doorgaan” en op “overslaan” klikken. De setup is nu voltooid.

Windows mail instellen

Wanneer u Windows Mail opent krijgt u een scherm te zien waar u e-mailaccounts kunt toevoegen, klik op “account toevoegen”. U krijgt nu een menu te zien met verschillende opties, klik op de “advanced setup” bij het tandwiel icoontje aan de linkerkant. Windows vraagt u vervolgens wat u wilt installeren, kies voor “internet e-mail”.

In het volgende scherm wordt informatie gevraagd zoals uw e-mailadres, IMAP server, SMTP server etc. Gebruik de gegevens onderaan deze pagina om uw e-mail in te stellen. Belangrijk is dat u bij “account type” kiest tussen POP of IMAP (e-mail op uw computer opslaan, of op de server).

Hulp bij instellen van de mail

Lukt het instellen niet met de bovenstaande instructies? Dan kunnen wij het ook voor u doen. Voor het instellen van uw e-mail rekenen wij € 30,- per e-mailaccount. 

Mail verwijderen van de server

Wanneer uw mailbox vol raakt en u weer extra schijfruimte wilt creëren is het noodzakelijk om de e-mail van de server te verwijderen. Dit doet u door online in te loggen op uw webmail. Let op: verwijder ook uw e-mail bij de verzonden items en in de prullenbak! De URL van uw webmail vindt u hieronder.

Vaak over de schrijfruimte heen?

Wanneer u regelmatig uw e-mail verwijdert, maar nog steeds over de schijfruimte heen raakt, raden wij u aan om over te stappen naar een ander e-mailsysteem met grotere opslagruimte. De beste oplossing heeft u met Office 365. Klik hier voor meer informatie over Office 365.

E-mail instellingen dotsolutions

e-mail instellingen dotsolutions 1

E-mail instellingen Webwe

11

Heeft u vragen? Vul dan onderstaand contactformulier in!

 

Benieuwd hoe uw website scoort?

Voldoet uw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haalt u wel het maximale uit uw website? Wij testen gratis en vrijblijvend uw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel