Pagina wordt geladen ...
zoeken

Ik wil een eigen website maken

U woont in Assen en wilt een website maken, maar weet niet zo goed waar u moet beginnen. Geen probleem, met behulp van dit eenvoudige stappenplan krijgt u direct een overzichtelijk beeld van wat u moet doen. 

Waar gaat u een website voor maken?

De meeste mensen maken een website voor het bedrijf waar zij in werken, maar sommigen maken een site voor hun hobby of wereldreis. Afhankelijk van de reden waarom u een website wilt maken, dient u over bepaalde zaken na te denken:

  • Heeft u al een naam voor de website?
  • Komt er voornamelijk tekst op de website, of wilt u er ook veel afbeeldingen of zelfs video’s op plaatsen?
  • Zijn er op voorhand al bijzonderheden waarbij u denkt dat het moeilijk is om te maken in een website?
  • Wilt u ook dat uw website zoekmachine geoptimaliseerd wordt?

Schrijf uw antwoorden op deze vragen op papier en ga door naar de volgende stap: een domeinnaam registreren.

Een domeinnaam vast laten leggen

Als u een naam heeft voor de website, gaat u kijken of u deze kunt vastleggen. Dit heet domeinnaamregistratie. U kunt via internet controleren of de domeinnaam die u wilt hebben nog beschikbaar is. Zo niet, dan dient u een alternatieve domeinnaam te bedenken. Het vast laten leggen van een domeinnaam is meestal niet zo duur. U betaalt slechts een paar euro per jaar. Probeer een zo simpel mogelijke domeinnaam te bedenken die mensen makkelijk intypen in hun browser! Heeft u uw domeinnaam geregistreerd? Dan kunt u naar stap drie: de hostingpartij uitkiezen.

Denk goed na over de naam van uw website voordat u het koopt. Als u namelijk na uw koop toch niet tevreden bent, dient u weer een nieuwe domein te kopen. 

Webhosting

De website die u heeft geregistreerd krijgt straks in elk geval tekst en een paar afbeeldingen. Maar om de website te laten draaien, heeft u een hostingbedrijf nodig. Dit bedrijf slaat alles voor uw website op en moet ervoor zorgen dat uw website snel en 24/7 beschikbaar is. Webhosting hoeft niet duur te zijn, maar het is wel belangrijk dat u een betrouwbaar bedrijf selecteert. Als u met uw website uw brood gaat verdienen, is het verre van wenselijk dat deze traag of soms zelfs niet functioneert!

 

Benieuwd hoe uw website scoort?

Voldoet uw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haalt u wel het maximale uit uw website? Wij testen gratis en vrijblijvend uw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel