Pagina wordt geladen ...
zoeken

Een gebruiksvriendelijke website maken

Een website maken kan tegenwoordig bijna iedereen. Een goede website maken is echter een vak apart.

In de regio Assen vindt je allerlei particulieren en bedrijven met websites die verre van gebruiksvriendelijk zijn, met alle gevolgen van dien. Een niet gebruiksvriendelijke website leidt tot frustratie en tot bezoekers die niet weten hoe snel ze op het kruisje moeten drukken. Eenmaal vertrokken komen deze bezoekers nooit meer terug. De moraal van het verhaal: als je een website gaat maken of laat maken, is het van groot belang dat jouw bezoekers een positieve eerste indruk krijgen. Diverse richtlijnen kunnen jou daarmee helpen.

ipad tablet design

Waarom moet ik iets met die richtlijnen?

Door een website te bouwen die aan bepaalde regels voor gebruiksvriendelijkheid voldoet, zorg je ervoor dat je meer mensen bereikt. Als mensen het prettig vinden om op jouw website te komen en de eerste keer een goede ervaring hebben, komen ze later nog eens terug. Sterker nog, door aan bepaalde technische richtlijnen te voldoen, pikt Google jouw website ook beter op. En hoe hoger jouw site in de zoekresultaten staat, hoe makkelijker mensen jouw website vinden.

Ons bedrijf is gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie en helpt je graag met de beter vindbaarheid van jouw website.

Hoe maak ik een gebruiksvriendelijke website?

Een webdesign bureau zoals dotsolutions kan je helpen een gebruiksvriendelijke site te bouwen. De gebruiksvriendelijkheid van een website hangt namelijk voor een belangrijk deel af van de structuur en de opbouw van de site. Ook zijn de gebruikte kleuren, lettertype en lettergrootte van invloed op het gebruiksgemak.

Maar je kunt ook zelf een heleboel doen om jouw website gebruiksvriendelijk te maken. Ga je een stukje tekst plaatsen op de website? Zorg er dan voor dat deze in duidelijke paragrafen is verdeeld en gebruik aansprekende kopjes per onderdeel. Verwijs je met een link naar een andere website of een andere pagina binnen jouw site, zorg er dan voor dat deze link duidelijk is. Door op deze kleine dingen te letten, maak je grote stappen qua gebruiksgemak voor jouw bezoeker.

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel