Pagina wordt geladen ...
zoeken

Zorg moet meer investeren in marketingspan>

Een vraag die bij veel tandartsen, huisartsen, fysiotherapeuten en andere zorgverleners speelt is; hoeveel budget reserveren wij voor marketing in 2017?

neem nu contact op

Stimuleer de keuze van jouw doelgroep

De omstandigheden voor zorgverleners worden steeds lastiger. Door de invoering van persoonsvolgende bekostiging krijgt de zorgconsument meer dan ooit de touwtjes in handen. De zorgconsument is vaak vrij om te kiezen voor welke zorgaanbieder hij kiest en zal zich daar ook online op oriënteren. Probeer jouw aanbod af te stemmen op de behoeften van zorginkopers, verwijzers, patiënten en cliënten. Jouw online aanwezigheid en de marketing worden dus belangrijker dan ooit. Dit is dus het moment om hierin te investeren! Maar wat kan marketing voor jouw branche betekenen?

Hoe kun je bijvoorbeeld als tandarts, huisarts of fysiotherapeut marketing inzetten om jouw klanten te stimuleren voor jou te kiezen? Door middel van het gebruik van verschillende marketingmiddelen, kun je jouw bedrijf of organisatie profileren naar de doelgroep. Welke middelen zijn uitermate geschikt voor de zorgbranche?

Professionele website

Een professionele website is tegenwoordig jouw (online) visitekaartje. Consumenten oriënteren zich online op verschillende zorgaanbieders. Je wilt natuurlijk goed voor de dag komen als ze jou hebben gevonden! Door middel van het plaatsen van relevante informatie over jouw dienst, de voordelen die je kunt bieden als zorgaanbieder en jouw contactgegevens, weet jouw doelgroep je te vinden.

E-mailmarketing

Om bestaande patiënten/cliënten van actuele informatie te voorzien, is het inzetten van e-mailmarketing een krachtige tool. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe assistente in jouw praktijk en wil je haar voorstellen aan de patiënten? Of hanteer je ruimere openingstijden voor jouw praktijk? Laat het jouw bestaande patiënten weten door middel van e-mail, zodat ze op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Narrowcasting

Wil je de wachttijd van jouw patiënten verzachten? Je kunt dit doen door gebruik te maken van narrowcasting. Narrowcasting is eigenlijk een ander woord voor een beeldscherm informatiesysteem. Via een tv-scherm in de wachtruimte van jouw praktijk, kunnen jouw patiënten actuele informatie over jouw praktijk lezen, maar bijvoorbeeld ook het laatste nieuws uit jouw branche.

App

Steeds meer bedrijven laten een eigen app ontwikkelen. Een app kan ook van toegevoegde waarde zijn voor jou als zorgverlener. Via deze app kunnen patiënten eenvoudig afspraken inplannen via hun smartphone of specifieke informatie opzoeken. Of wat dacht je van een database van veel voorkomende klachten en hoe deze voorkomen kunnen worden? Er is van alles te bedenken hoe je jouw patiënten op maat kunt bedienen.

Online marketing, zoals AdWords

Wil je online adverteren, zodat potentiële patiënten op jouw website terecht komen? Dan is AdWords daar een geschikt middel voor. Met AdWords adverteert je in Google, zodat jouw website wordt getoond bij relevante zoekwoorden van jouw patiënten. Als een potentiële patiënt op jouw advertentie klikt, komt hij op jouw professionele website terecht, waar hij alle informatie vindt die hij nodig heeft om voor jou te kiezen.

Nieuwsgierig geworden?

dotsolutions is een full service internet bureau en denkt graag met jou mee over de mogelijkheden voor jouw zorginstelling, praktijk of bedrijf. Wij hebben specialisten op verschillende disciplines en kunnen voor jou een professionele website bouwen, maar ook het meedenken over en het uitvoeren van de marketing behoren tot onze diensten. Neem vrijblijvend contact met ons op via 0528 26 95 94 of via info@dotsolutions.nl.

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel