Pagina wordt geladen ...
zoeken

Google Analytics

Google Analytics is een programma van Google om statistieken van uw website te verzamelen en in rapporten weer te geven. Door het meten en interpreteren van gegevens kunt u uw website optimaliseren. 

neem direct contact met ons op

Analyseer uw website verkeer

Met Google Analytics kunt u veel meer dan alleen bekijken hoeveel bezoekers op uw website zijn geweest. Zo kunt u bijvoorbeeld zien waar mensen op klikken, hoe lang ze op de website zijn, welke pagina’s ze bekijken, via wat voor soort apparaat ze uw website bezoeken en waar deze bezoekers vandaan komen. Ook kunt u uw AdWords campagne analyseren in uw Google Analytics account. Dit zijn slecht enkele mogelijkheden: met Google Analytics kunt u (bijna) alle gebeurtenissen op uw website monitoren!

Google Analytics is een technisch programma en het vergt enige kennis om het programma goed te begrijpen en op de juiste manier te gebruiken. dotsolutions heeft Google Analytics experts in huis die u graag helpen om Google Analytics op te zetten voor uw website, om zo continu uw website te analyseren en te optimaliseren.

Wat kunt u met Google Analytics?

Google Analytics

Stel, u heeft een webshop en u heeft dagelijks orders. Maar de verkoop is de afgelopen maand sterk gedaald. Natuurlijk wilt u graag weten waar dit door komt. Via Google Analytics kunt u precies zien wat er de maanden hiervoor goed ging en wat er de afgelopen maand veranderd is. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de klant de website verlaat tijdens het invullen van de adres- en betaalgegevens en de bestelling dus niet afrond. Dit kan komen doordat er een fout in de pagina zit waardoor het erg lang duurt voordat deze pagina geladen is. Dit is natuurlijk vervelend en de klant verlaat hierdoor de pagina. Door deze verkeerd werkende pagina loopt u klanten en inkomsten mis. Met Google Analytics kunt u dit probleem achterhalen en de slecht werkende pagina optimaliseren, zodat de bezoekers het bestelproces wel zullen afronden.

U kunt bijvoorbeeld ook zien dat meer dan de helft van uw website bezoekers, uw website bezoeken via een mobiele telefoon. U kunt dan besluiten om uw website te optimaliseren voor mobiele telefoons. De website moet altijd gebruiksvriendelijk zijn voor de klant, wanneer het te lang duurt of niet werkt, verlaten ze uw website en gaan ze zeer waarschijnlijk naar de concurrent.

Continue verbetering

Het analyseren van gegevens van uw website zorg er voor dat u continu verbeteringen kunt realiseren met betrekking tot de online ervaring van uw klanten en potentiële klanten om zodoende het gewenste resultaat te bereiken.

Wij helpen u graag met het opzetten van een Google Analytics account voor uw website. Vraag een advies gesprek aan en wij helpen u graag verder. Stuur ons een e-mail of bel ons op 0528 26 95 94.

Neem contact met ons op

Benieuwd hoe uw website scoort?

Voldoet uw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haalt u wel het maximale uit uw website? Wij testen gratis en vrijblijvend uw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel