Pagina wordt geladen ...
zoeken

Google Analytics

Google Analytics is een programma van Google om statistieken van jouw website te verzamelen en in rapporten weer te geven. Door het meten en interpreteren van gegevens kun je jouw website optimaliseren. 

neem direct contact met ons op

Analyseer jouw website verkeer

Met Google Analytics kun je veel meer dan alleen bekijken hoeveel bezoekers op jouw website zijn geweest. Zo kun je bijvoorbeeld zien waar mensen op klikken, hoe lang ze op de website zijn, welke pagina’s ze bekijken, via wat voor soort apparaat ze jouw website bezoeken en waar deze bezoekers vandaan komen. Ook kunt je jouw AdWords campagne analyseren in jouw Google Analytics account. Dit zijn slecht enkele mogelijkheden: met Google Analytics kun je (bijna) alle gebeurtenissen op jouw website monitoren!

Google Analytics is een technisch programma en het vergt enige kennis om het programma goed te begrijpen en op de juiste manier te gebruiken. dotsolutions heeft Google Analytics experts in huis die je graag helpen om Google Analytics op te zetten voor jouw website, om zo continu jouw website te analyseren en te optimaliseren.

Wat kun je met Google Analytics?

Google Analytics

Stel, je hebt een webshop en je hebt dagelijks orders. Maar de verkoop is de afgelopen maand sterk gedaald. Natuurlijk wil je graag weten waar dit door komt. Via Google Analytics kun je precies zien wat er de maanden hiervoor goed ging en wat er de afgelopen maand veranderd is. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de klant de website verlaat tijdens het invullen van de adres- en betaalgegevens en de bestelling dus niet afrond. Dit kan komen doordat er een fout in de pagina zit waardoor het erg lang duurt voordat deze pagina geladen is. Dit is natuurlijk vervelend en de klant verlaat hierdoor de pagina. Door deze verkeerd werkende pagina loop je klanten en inkomsten mis. Met Google Analytics kun je dit probleem achterhalen en de slecht werkende pagina optimaliseren, zodat de bezoekers het bestelproces wel zullen afronden.

Je kunt bijvoorbeeld ook zien dat meer dan de helft van jouw website bezoekers, jouw website bezoeken via een mobiele telefoon. Je kunt dan besluiten om jouw website te optimaliseren voor mobiele telefoons. De website moet altijd gebruiksvriendelijk zijn voor de klant, wanneer het te lang duurt of niet werkt, verlaten ze jouw website en gaan ze zeer waarschijnlijk naar de concurrent.

Continue verbetering

Het analyseren van gegevens van jouw website zorg er voor dat je continu verbeteringen kunt realiseren met betrekking tot de online ervaring van jouw klanten en potentiële klanten om zodoende het gewenste resultaat te bereiken.

Wij helpen je graag met het opzetten van een Google Analytics account voor jouw website. Vraag een advies gesprek aan en wij helpen je graag verder. Stuur ons een e-mail of bel ons op 0528 26 95 94.

Neem contact met ons op

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel