Pagina wordt geladen ...
zoeken

Waarom SEA, SEO versterkt

SEA of SEO? SEA en SEO? Ongetwijfeld het laatste, SEA versterkt SEO en andersom. We leggen u uit waarom.

neem direct contact met ons op

Bedrijven die online succes willen behalen, zullen ongetwijfeld van de begrippen SEA en SEO hebben gehoord. SEA en SEO zijn twee technieken die vaak worden ingezet voor zoekmachinemarketing om de zichtbaarheid van uw bedrijf in Google te vergroten. Maar naast het feit dat u zichtbaar en vindbaar wilt zijn in Google, wilt u uw omzet vergroten. Uw online investeringen moeten zich wel terugverdienen.

Google AdWords logo

SEA is specifieker

Waar u met SEO inzet op de organische zoekresultaten, gaat het bij SEA om de betaalde zoekresultaten en advertenties. Als uw organisatie zichtbaar is in de organische zoekresultaten, wil dat niet zeggen dat adverteren overbodig is. Bij SEO gaat het vooral om het binnenhalen van bezoekers met name via longtail zoekwoorden, de wat langere zoekwoordcombinaties. Het is immers gewoon lastig om te scoren op slechts een enkel zoekwoord of productnaam. Door gebruik te maken van SEA, bereikt u de groep mensen die zoekt op dat slecht enkele zoekwoorden wel. Mensen die specifiek naar een bepaald product op zoek zijn, zullen dan ook beter converteren dan SEO zoekwoordcombinaties.
 
Google Analytics

Blijf uw concurrent voor

Door het gebruik van SEO én SEA, kunt u op bepaalde zoekwoorden en -combinaties domineren. Als een gebruiker uw bedrijf tegenkomt in het SEO en SEA gedeelte van Google, is er een aanzienlijk grotere kans dat de gebruiker of op de advertentie, of op het zoekresultaat klikt. Daarbij komt dat met SEA kan worden ingespeeld op actualiteiten en USP’s in de advertenties, iets dat vaak ontbreekt in de organische zoekresultaten.

SEA + SEO = win

Natuurlijk is het ook effectief om slechts één van de zoekmachinemarketing technieken in te zetten. Soms is dit een geld- of tijdkwestie, waar op korte termijn ook niet veel verandering in zal komen. Dan is – afhankelijk van de doelstellingen – SEO óf SEA een uitstekende keuze. Maar duidelijk mag wel zijn dat de combinatie van SEA en SEO uw positie versterkt en het meeste effect heeft.

SEA en/of SEO inzetten?

dotsolutions kan u met zowel SEA als SEO helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op, onze internetspecialisten staan voor u klaar en voorzien u graag van advies. Wij zijn te bereiken per mail via info@dotsolutions.nl of u kunt bellen naar 0528 – 26 95 94. 

Benieuwd hoe uw website scoort?

Voldoet uw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haalt u wel het maximale uit uw website? Wij testen gratis en vrijblijvend uw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel