Pagina wordt geladen ...
zoeken

SEO: zoekmachine optimalisatie

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Bij SEO draait het om het relevanter en populairder maken van uw website, zodat u beter vindbaar bent in de zoekresultaten en gratis potentiële klanten naar uw website trekt. 

neem direct contact met ons op

SEO is één van de belangrijkste marketingtools

Tegenwoordig zoekt iedereen naar informatie op het internet. Het is daarom erg belangrijk dat u goed vindbaar bent.

Niet alleen zodat de consument u gemakkelijk kan vinden maar ook om de online concurrentie voor te blijven. Steeds meer bedrijven optimaliseren hun website om beter gevonden te worden en daarom is het erg belangrijk dat u niet achter blijft.

Hoger scoren in Google? Bekijk eens onze video hiernaast om te kijken hoe ook u met behulp van zoekmachine optimalisatie hoger in de zoekresultaten van Google kunt komen.

Beter vindbaar in Google

Om uw website SEO-proof te maken moet uw website aan een aantal basis voorwaarden voldoen. Een goede, gebruiksvriendelijke website die technisch goed werkt is nummer één. Het is belangrijk dat technische drempels worden weggenomen zodat uw website beter wordt geïndexeerd door Google. Vervolgens moeten uw pagina’s en teksten zoekmachine-vriendelijk worden ingedeeld en moet de content op uw website relevant zijn. Ook is het erg belangrijk dat de zoekwoorden strategisch verwerkt worden en dat u gebruik maakt van links in de tekst die verwijzen naar een ander gedeelte op uw website. Zo maakt u ook andere pagina’s populairder in Google.

Zoekwoorden: korte of lange zoekwoorden?

Om uw website SEO-proof te maken, moet u de juiste zoekwoorden gebruiken. Er zijn twee soorten zoekwoorden: korte zoekwoorden (short tail) en lange zoekwoorden (long tail). Een short tail bestaat uit maar één woord zoals ‘schoenen’ of ‘slippers’. Een long tail bestaat uit minimaal drie of meer zoekwoorden zoals ‘zwarte Niké schoenen online kopen’ of ‘groene mannen slippers maat 42’.

Bij een korte zoekopdracht verschijnen natuurlijk veel meer zoekresultaten. Deze zoekresultaten zijn erg algemeen en komen vaak voor op verschillende websites. Wanneer u de focust legt op lange zoekopdrachten, zijn het aantal zoekresultaten minder maar wel specifieker en relevanter.

Zoekmachine geoptimaliseerde teksten

Naast de juiste zoekwoorden is het ook erg belangrijk om uw website te voorzien van teksten waarin deze zoekwoorden voorkomen. Een zoekmachine geoptimaliseerde tekst moet aan de volgende eisen voldoen:

  • De tekst moet een duidelijke opbouw bevatten en informatief zijn voor de bezoeker
  • De tekst moet een pakkende, originele titel hebben die nieuwsgierig maakt.
  • De tekst moet kort en bondig geschreven worden in minimaal 300 woorden bestaande uit meerdere alinea’s
  • Maak geen gebruik van onnodige dikgedrukte, cursieve en/of gekleurde letters
  • Voorzie de tekst van een afbeelding die de tekst ondersteunt
  • Maak gebruik van links
  • Wees uniek! Gekopieerde teksten worden afgestraft door GoogleGoogle Analytics

Wanneer de teksten op uw website aan deze criteria voldoen, zal Google u belonen en u hoger plaatsen in de zoekmachine. Daarnaast is het van belang om uw site regelmatig te voorzien van nieuwe teksten, zo ziet Google dat uw website actief is en dit wordt ook gewaardeerd. Met Google Analytics, een programma van Google, krijgt u inzicht in het verkeer naar en in uw website. Deze gratis tool geeft overzichtelijk uw websitestatistieken weer en helpt u uw site continue te optimaliseren.

Meer informatie of advies?

Wij helpen u graag om uw site zoekmachine geoptimaliseerd te maken. Vraag een adviesgesprek aan met een online marketeer van dotsolutions en wij helpen u hoger te scoren in Google. Stuur ons een e-mail of bel ons op 0528 26 95 94.
 

Neem contact met ons op

Benieuwd hoe uw website scoort?

Voldoet uw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haalt u wel het maximale uit uw website? Wij testen gratis en vrijblijvend uw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel