Pagina wordt geladen ...
zoeken

SEO: zoekmachineoptimalisatie

SEO is een term die wij vaak noemen tijdens klantgesprekken en op deze website. Het is misschien een moeilijk term als je er niet dagelijks mee werkt zoals wij. Daarom leggen wij in begrijpelijke taal graag uit waar SEO voor staat en wat het uiteindelijk oplevert.

neem direct contact met ons op

SEO draait om vindbaarheid via zoekmachines

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Bij SEO draait het om het relevanter en populairder maken van jouw website, zodat je beter vindbaar bent in de zoekresultaten en potentiële klanten naar de website trekt. Maar wat bedoelen we daar nu mee, beter vindbaar zijn?

Veel van je klanten zijn op het internet op zoek naar informatie over een product of dienst. Het is dus voor iedere ondernemer van belang dat een bedrijf op bepaalde zoektermen goed vindbaar is via zoekmachines. Met goed vindbaar bedoelen wij de eerste pagina van de zoekresultaten. Een voorbeeld; je bent groenteboer in Hoogeveen. Als mensen dan zoeken op de term groenteboer in Hoogeveen staat jouw website op de eerste pagina van de zoekresultaten en het liefst ook nog bovenaan de eerste pagina. Dat noemen wij goed vindbaar zijn.

 

Waarom is vindbaarheid zo belangrijk? 

Mensen komen bij het zoeken van informatie over een product of dienst meestal niet verder dan de eerste pagina van de zoekresultaten. Als je daar dan niet bijstaat mis je dus de boot. Steeds meer bedrijven verbeteren de website om beter gevonden te worden. Daarom is het erg belangrijk dat jij niet achter blijft.

Als je klanten of geïnteresseerden naar je website wilt trekken, wat het uiteindelijke doel is van SEO, dan moet je dus op de eerste pagina staan met, voor jouw bedrijf, relevante zoektermen.

Beter vindbaar in Google hoe doe je dat?

Om de website terug te laten komen op de eerste pagina van de zoekresultaten, of in onze woorden een website SEO-proof maken, moet er aan een aantal basisvoorwaarden worden voldaan. Op de eerste plaats moet je een gebruiksvriendelijke website hebben die technisch goed werkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dat een website op verschillende apparaten zoals computer, mobiele telefoon en tablet duidelijk wordt weergegeven. Je kent het misschien wel; een website waarbij je steeds de pagina moet vergroten omdat het niet goed wordt weergegeven op je mobiel. Dit verstaan we dus onder meer onder gebruiksvriendelijk. Ook is het belangrijk dat je gebruik maakt van interne links die verwijzen naar een ander gedeelte op je website.

Goede SEO-teksten zijn belangrijk voor je vindbaarheid

Vervolgens moeten de pagina’s en teksten zoekmachinevriendelijk worden geschreven en moet de inhoud op de website relevant zijn. Maar wat is dat zoekmachinevriendelijk schrijven? Vooraf is het belangrijk dat je weet waar klanten op zoeken. Deze zoekwoorden komen op strategische punten terug in de webtekst. Dit zorgt ervoor dat de tekst beter vindbaar wordt bij bepaalde zoektermen. Daarnaast moet de zoekterm aansluiten op de inhoud van de pagina, de informatie moet dus relevant zijn.

Er zijn twee soorten zoekwoorden: korte zoekwoorden (short tail) en lange zoekwoorden (long tail). Een korte bestaat uit maar één woord zoals ‘schoenen’. De langere variant bestaat uit drie of meer zoekwoorden zoals ‘groene mannenslippers maat 42’. Lange zoekwoorden zijn vaak specifieker en relevanter. Waarom vraag je je misschien af? Mensen die zoeken op schoenen zijn geïnteresseerd in schoenen, maar weten nog niet welke ze willen hebben. Ze willen dan vaak verschillende type schoenen bekijken. Mensen die zoeken op ‘groene mannenslippers maat 42’, zijn dit stadium al voorbij en weten al wel wat ze willen. De kans dat ze daadwerkelijk schoenen gaan kopen als ze bij jou op de website komen is dan ook groter.

Goede vindbaarheid zorgt voor potentiele klanten

De drie bovengenoemde voorwaarden over techniek en gebruiksvriendelijkheid, interne links en goede SEO-vriendelijke teksten zorgen uiteindelijk dus of je goed vindbaar bent of niet. Als je het dus goed doet, trek je potentiele klanten naar je website via zoekmachines. En dat wil natuurlijk iedereen!

Meer informatie of advies over SEO?

Wil je dat wij je website beter vindbaar maken? Dat kan! dotsolutions heeft online marketeers in dienst om je te helpen bij het beter vindbaar maken van je website of webshop. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan en wij helpen je hoger te scoren in Google. Stuur ons een e-mail, bel ons op 0528 26 95 94 of vul het online formulier in. Wij helpen graag om je website tot een succes te maken.

 

Neem contact met ons op   Hoe schrijf je een goede webstekst?

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel