Pagina wordt geladen ...
zoeken

Snapchat en Instagram voor bedrijven

Miljoenen mensen maken dagelijks gebruik van de vele Social Media kanalen. Maakt uw bedrijf al gebruik van de kansen die Snapchat en Instagram bieden? Beide platformen bieden genoeg mogelijkheden om onder de aandacht te komen van uw (potentiele) klanten.

contact opnemen

Social media

Dagelijks maken mensen gebruik van social media. Vooral de platforms Snapchat en Instagram blijven nog steeds flink groeien. Een feed met typische tekst met beeld, maakt plaats voor een feed met korte video’s. Voor bedrijven zijn er ook mogelijkheden om hier slim op in te spelen om onder de aandacht te komen van klanten.

De mogelijkheden met Snapchat

Met Snapchat heeft u de mogelijkheden om foto’s of video’s te delen. Dit kan worden gedaan in combinatie met talloze filters om foto’s op te leuken. De berichten verdwijnen automatisch na 24 uur. Genoeg bedrijven zetten dit platform al in om engagement te krijgen met klanten. Enkele bedrijven zetten Snapchat zelfs in als webcare-kanaal. Mensen kunnen een snap of een privé bericht sturen, waarop het bedrijf dan reageert, net zo als bij een klantenservice. Als bedrijf kunt u volgers mee achter de schermen nemen, dus u kunt ook gewoon de dagelijkse zaken in beeld brengen. Hoe meer content u plaats, hoe beter. Let hier wel bij op dat er een logisch verhaal in zit, zodat kijkers niet afhaken. Hiermee creëert u een beeld van uw bedrijf en komt u bedrijf als het ware tot leven. Snapchat heeft een tal van mogelijkheden. Wat dacht u van het humoristisch gebruik van filters? Voordeel van Snapchat is dat berichten die u later toch niet bevalt gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Andere mogelijkheden waar Snapchat voor gebruikt kan worden is:

  • ]Kortingscode exclusief voor Snapchat volgers
  • Spelelement
  • Interactie
  • Storytelling
  • Exclusieve content verspreiden
  • Promotionele doeleinden
  • Sneak previews

De mogelijkheden met Instagram

Instagram focust zich op foto’s en video’s. Gebruikers hebben hierdoor een feed vol met beeld materiaal en weinig tekst. Sinds kort is het zelfs mogelijk om een bedrijfspagina aan te maken. Hiermee kunnen statistieken worden in gezien en eenvoudige gesponsorde berichten worden geplaatst. Een aantal strategieën die u op Instagram kunt gebruiken zijn:

  • Betrek klanten bij uw pagina
  • Geef een kijkje achter de schermen
  • Deel foto’s van de beleving van uw product

Natuurlijk kunt u net zoals bij Snapchat, ook op Instagram gebruik maken van bijvoorbeeld sneak previews en interactie. Bij Instagram wordt veel gebruik gemaakt van hashtags. Maak hier ook gebruik van, zodat u nog gemakkelijker wordt gevonden.

Meer informatie?

Zorg voor unieke inhoud van uw content en richt u op de doelgroep. Wilt u meer weten over het gebruik social media voor uw bedrijf of wat wij voor u kunnen betekenen? Wij helpen u graag verder! Bel ons op 0528-269594 of stuur een e-mail naar info@dotsolutions.nl.

contact met dotsolutions

Andere interessante pagina's

Benieuwd hoe uw website scoort?

Voldoet uw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haalt u wel het maximale uit uw website? Wij testen gratis en vrijblijvend uw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel