Pagina wordt geladen ...
zoeken

Snapchat en Instagram voor bedrijven

Miljoenen mensen maken dagelijks gebruik van de vele Social Media kanalen. Maakt jouw bedrijf al gebruik van de kansen die Snapchat en Instagram bieden? Beide platformen bieden genoeg mogelijkheden om onder de aandacht te komen van jouw (potentiele) klanten.

contact opnemen

Social media

Dagelijks maken mensen gebruik van social media. Vooral de platforms Snapchat en Instagram blijven nog steeds flink groeien. Een feed met typische tekst met beeld, maakt plaats voor een feed met korte video’s. Voor bedrijven zijn er ook mogelijkheden om hier slim op in te spelen om onder de aandacht te komen van klanten.

De mogelijkheden met Snapchat

Met Snapchat heb je de mogelijkheden om foto’s of video’s te delen. Dit kan worden gedaan in combinatie met talloze filters om foto’s op te leuken. De berichten verdwijnen automatisch na 24 uur. Genoeg bedrijven zetten dit platform al in om engagement te krijgen met klanten. Enkele bedrijven zetten Snapchat zelfs in als webcare-kanaal. Mensen kunnen een snap of een privé bericht sturen, waarop het bedrijf dan reageert, net zo als bij een klantenservice. Als bedrijf kun je volgers mee achter de schermen nemen, dus je kunt ook gewoon de dagelijkse zaken in beeld brengen. Hoe meer content je plaatst, hoe beter. Let hier wel bij op dat er een logisch verhaal in zit, zodat kijkers niet afhaken. Hiermee creëer je een beeld van jouw bedrijf en komt je bedrijf als het ware tot leven. Snapchat heeft een tal van mogelijkheden. Wat dacht je van het humoristisch gebruik van filters? Voordeel van Snapchat is dat berichten die je later toch niet bevalt, gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Andere mogelijkheden waar Snapchat voor gebruikt kan worden is:                             

 • Spelelement
 • Interactie
 • Storytelling
 • Exclusieve content verspreiden
 • Promotionele doeleinden
 • Sneak previews
 • Kortingscode exclusief voor Snapchat volgers

                                                           

 

Snapchat

 

De mogelijkheden met Instagram

Instagram focust zich op foto’s en video’s. Gebruikers hebben hierdoor een feed vol met beeld materiaal en weinig tekst. Sinds kort is het zelfs mogelijk om een bedrijfspagina aan te maken. Hiermee kunnen statistieken worden in gezien en eenvoudige gesponsorde berichten worden geplaatst. Een aantal strategieën die je op Instagram kunt gebruiken zijn:

 • Betrek klanten bij jouw pagina
 • Geef een kijkje achter de schermen
 • Deel foto’s van de beleving van jouw product

Natuurlijk kun je net zoals bij Snapchat, ook op Instagram gebruik maken van bijvoorbeeld sneak previews en interactie. Bij Instagram wordt veel gebruik gemaakt van hashtags. Maak hier ook gebruik van, zodat je nog gemakkelijker wordt gevonden.

Tips voor Instagram:

 • Gebruik attributen en stickers in je stories. Om de interactie te verhogen kan je jouw volgers laten stemmen via een poll of stel jouw volgers vragen. Instagram stelt regelmatig nieuwe attributen beschikbaar!
 • Doe aan content planning. Er zijn op dit moment verschillende handige tools beschikbaar die je kunnen helpen met het plannen en plaatsen van content.
 • Maak gebruik van meerdere hashtags per storie. Hiermee verhoog je het bereik. Je kunt maximaal 10 hashtags per storie gebruiken.
 • Kies zorgvuldig keywords in je naamveld. Op deze manier vergroot je de kans dat je hoog in de zoekresultaten terecht komt te staan.
 • Link naar je IGTV. Heb jij een eigen IGTV kanaal en wil je deze snel laten groeien? Link dan vanuit jouw Instagram stories naar jouw IGTV kannaal!

 

Meer informatie?

Zorg voor unieke inhoud van jouw content en richt je op de doelgroep. Wil je meer weten over het gebruik social media voor jouw bedrijf of wat wij voor je kunnen betekenen? Wij helpen u graag verder! Bel ons op 0528-269594 of stuur een e-mail naar info@dotsolutions.nl.

contact met dotsolutions

Andere interessante pagina's

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel