Pagina wordt geladen ...
zoeken

Sociale media

Tegenwoordig maakt bijna iedereen gebruik van sociale media kanalen zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube, Pinterest, Instagram en Tumblr. Het kan dan ook zeer interessant zijn om via één of meerdere van deze kanalen te adverteren voor jouw bedrijf.

direct contact met ons

Relevantie

Op sociale media kanalen staat één woord centraal; relevantie. Om zoveel mogelijk shares en likes te krijgen moet de tekst, foto of video relevant zijn voor jouw doelgroepen. Het verschilt natuurlijk per persoon of zij het bericht relevant vinden. Uiteindelijk gaat het om de content. Zorg dat je de doelgroep goed kent en stem daar jouw content op af. Adverteren via Social Media kan dan ook op verschillende manieren.

Wie een filmpje of foto toevoegt aan het bericht scoort automatisch beter. Beeld versterkt de tekst, het visualiseert. Dus wees creatief en plaats een relevante foto of video bij het tekstbericht.

Maak je gebruik van Twitter en Instagram? Plaats hashtags! Wanneer je een hashtag plaats in het bericht zorgt dit ervoor dat mensen het bericht vinden wanneer ze zoeken op een specifiek zoekwoord. Plaats je een tweet over marketing en staat er #marketing bij, dan lezen meer marketing geïnteresseerde mensen de tweet dan wanneer de hashtag er niet bij staat.    

Op Facebook zijn de hashtags minder populair, laat deze hier achterwege maar plaats hier een leuke video bij. Erg belangrijk; houd jouw geschreven content zo kort mogelijk. Mensen besteden sneller aandacht aan een korte zin dan aan een hele lap tekst. Daarentegen is het wel van belang dat, wanneer je een URL in het bericht plaatst, de hele URL geplaatst wordt. Mensen zien graag waar ze belanden na het aanklikken van de URL.

Social mediaHeeft sociale media nog wel zin

Jazeker heeft sociale media nog wel zin, met onder andere negen miljoen gebruikers op facebook en ruim 6 miljoen op YouTube kun je hier niet omheen en moet je daar ook gebruik van maken. Maar wel op de juiste wijze, het werkt niet door alleen maar wat te plaatsen en zeker niet om alleen maar commerciële berichten te plaatsen.

Meer tips en tricks

Zorg voor unieke inhoud van jouw content en richt je op de doelgroep. Dat is het begin van meer shares en likes op het social media. Adverteer je via social media of wil je dit gaan doen en ben je benieuwd naar meer tips en tricks wat betreft het adverteren? Neem contact op met onze social media experts. Hen kan je nog meer bijbrengen en zorgen voor meer shares en likes.

Ondersteuning nodig op het gebied van Social Media

Wij helpen jou graag! Neem contact met ons op door te bellen met 0528 26 95 94 of stuur ons een e-mail op info@dotsolutions.nl. Wij bespreken graag met jou de vele mogelijkheden die deze kanalen bieden.

contact opnemen

Andere interessante pagina's

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel