Pagina wordt geladen ...
zoeken

5 tips om je voor te bereiden op Black Friday

Black Friday, je hebt de term vast wel eens voorbij horen komen. Op deze dag begint het seizoen van de decemberinkopen officieel en is het een traditie dat er hoge kortingen worden gegeven in fysieke winkels, maar ook in webshops. De term komt oorspronkelijk uit Amerika, maar Black Friday wordt in Nederland ook steeds populairder. Black Friday valt dit jaar op 23 november. Het is van groot belang dat je met je webshop inspeelt op Black Friday. Hoe je dat doet, lees je in deze blog door middel van 5 tips.

Neem contact met ons op

Black Friday

1. Snelheid

Het is belangrijk om de laadsnelheid van je webshop zo hoog mogelijk te houden om irritaties bij klanten te voorkomen. Wanneer de laadtijd van de webshop laag is dan verlies je een groot deel klanten. Dit is zonde en al helemaal tijdens Black Friday wanneer iedereen op koopjesjacht is. Je zult veel omzet mislopen en dit wil je natuurlijk niet. Een andere reden dat de laadsnelheid van je webshop hoog moet zijn, is dat de kans dat de webshop vastloopt, dan veel minder is, aangezien op Black Friday veel verkeer op je website aanwezig zal zijn.

2. Mobiel

Tegenwoordig gebruiken steeds meer personen hun mobiel om online aankopen te doen. Het is daarom belangrijk dat de webshop responsive is. Wanneer dit niet het geval is, loop je de kans dat klanten tijdens het bestelproces afhaken en dit wil je natuurlijk voorkomen. In het eerst kwartaal van 2017 waren er 4,89 miljoen aankopen gedaan via smartphones en in het eerste kwartaal van 2018 was dit 8,08 miljoen. Dit is een toename van 65%. De groei van het mobiel aankopen doen, lijkt nog niet af te nemen (thuisiwnkel).

3. Kortingen

Bij Black Friday draait het allemaal om de flinke kortingen. De kortingen gelden meestal tot en met de maandag daarop. Deze dag wordt ook wel Cyber Monday genoemd. Black Friday is een mooie aangelegenheid om producten die overgebleven zijn met hoge kortingen te verkopen. Echter, bied de klanten ook iets extra’s zodat klanten ook echt het gevoel hebben dat ze iets leuks hebben gekocht en dat Black Friday aantrekkelijk voor hen is en niet de overgebleven producten kopen. Bied unieke aanbiedingen aan. Zorg er ook voor dat er genoeg voorraad is van de producten die je aanbied met kortingen en maak van tevoren een plan wat je gaat doen wanneer er bepaalde producten zijn uitverkocht.

4. Customer service 

Het is natuurlijk belangrijk om goede service te hanteren en al helemaal rondom Black Friday. Het is verstandig om je klanten op de hoogte te brengen dat de levertijden kunnen afwijken van de reguliere levertijden, aangezien de online aankopen op Black Friday hoger zullen zijn dan normaal. Zorg er ook voor dat je via meerder kanalen beschikbaar bent om vragen van klanten te beantwoorden. Het valt te overwegen om de optie aan te bieden om het product in te laten pakken (als die optie nog niet in je webshop zit), aangezien veel cadeaus worden gekocht voor de feestdagen. 

5. Email

Speel in op black Friday door middel van E-mail marketing om (potentiële) kanten te prikkelen om aankopen te doen. Laat in de mail aan je klanten weten dat je geweldige kortingen hebt.

Black Friday

 

Jouw webshop klaarmaken voor Black Friday?

Wil je er ook voor zorgen dat je webshop helemaal klaar is voor Black Friday of wil je aan emailmarketing gaan beginnen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan contact op met dotsolutions en wij helpen je graag verder om jouw webshop Black Friday proof te maken. Bel ons op 0528 26 95 94 , mail ons of vul ons contactformulier in op onze contactpagina. 

Auteur:

Lydia van der Klooster- Online Marketeer

Lydia online marketeer
 

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel