Pagina wordt geladen ...
zoeken

6 tips voor een betere navigatie op uw website

Om je weg te kunnen vinden op een website heb je een navigatie structuur nodig.

contact opnemen

Navigeren op een websiteBijna elke website heeft daarom dus een vorm van navigatie. Veelal in de vorm van een menu eventueel ondersteund met hyperlinks en buttons om bepaalde onderdelen uit te lichten. Meestal is de navigatie gemaakt door webdesigners die veel weten over het mooi maken van een website, maar weinig over het marketen van een website of het maken van een website die geoptimaliseerd is voor de bezoeker.

Goede navigatie op uw website maakt het voor bezoekers gemakkelijker om sneller bij informatie te komen. Het helpt ook zoekmachines uw site te indexeren. Al met al zorgt het dus voor een betere conversie en meer omzet.

Voor u verzamelden wij daarom 6 tips voor een betere navigatie.

1. Houd het systematisch

Plaats het menu en de ondersteundende onderdelen op 1 duidelijke plek. Dit bevordert het gebruiksgemak en verhoogt het aantal bezoekers dat relevante informatie sneller kan vinden.

2. Verdeel duidelijk categorieën

Als uw navigatiesysteem bestaat uit meerdere secties, categorieën of subcategorieën, moet dat duidelijk zijn. Met andere woorden, de rubrieken moeten visueel afgescheiden worden van de subcategorieën, zelfs als de categorieën zelf al links zijn.

3. Maak van alle navigatie-elementen aanklikbare links

Bij gebruik van meerdere categorische secties in uw navigatie, moeten alle elementen aanklikbare links zijn. Dit geldt zelfs met een drop-down menu, alle menu items moeten aanklikbaar zijn en naar een functionele pagina leiden.

4. Gebruik duidelijke navigatie titels

Bezoekers moeten een al een idee hebben van wat ze moeten verwachten voordat ze op de link in uw menu klikken. Misleidende tekst verwart en ergert bezoekers. Dit kan leiden tot het verlaten van uw website. Zorg ervoor dat alle koppelingen corresponderen met waar je terechtkomt als er op de link geklikt wordt.

5. Zorg bij elke afbeelding voor alternatieve tekst

Dit geldt voor alle afbeeldingen. Maar nog belangrijker voor afbeeldingen die verwijzen naar andere pagina’s. Zorg ervoor dat het HTML ALT-attribuut een duidelijke beschrijving omvat van de afbeelding.

6. Zorg voor een werkende zoekfunctie

Bij het gebruik van een in-site zoekfunctie, moet de pagina met zoekresultaten altijd leiden tot relevante resultaten. Het moet compenseren voor spelfouten, gerelateerde items tonen en, als u een product niet heeft, soortgelijke producten tonen. Zorg ervoor dat er altijd een vervolg actie beschikbaar is. Er mag dus nooit staan: 'Geen producten gevonden'.

Hulp nodig met een betere navigatie op uw website?

dotsolutions kan u helpen om uw website gemakkelijker navigeerbaar te maken voor uw bezoekers. Heeft u hulp nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel ons op 0528 26 95 94 of stuur ons een e-mail.

Neem direct contact met ons op

 

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel