Pagina wordt geladen ...
zoeken

7 belangrijke tips voor een goede website

Als ondernemer is het belangrijk om goed bereikbaar te zijn. En hoe bereikt u nou meer mensen, en daarmee uw doelgroep, dan middels het internet? Een goede website is voor een bedrijf dus erg belangrijk om vindbaar te zijn op het internet. Wij geven u 7 tips om uw online activiteiten beter in te zetten om uw doelgroep te bereiken en omzet te genereren.

Belangrijke tips voor een goede website

1. Ken uw doelgroep

U weet wie uw (potentiele) doelgroep is maar u dient deze wel op de juiste manier te benaderen. Belangrijk is dat de informatie op uw website geschreven is voor deze doelgroep. Gebruik geen vakjargon en zorg dat de lezer zich kan vinden in de tekst. Ga eens op de stoel van uw klanten zitten en vraag u eens af; “Welke informatie verwacht ik te vinden op deze website?”

2. Zorg voor structuur en inhoud op uw website

Heeft u zich vooral gericht op het design van de website? Strakke vormen of sprankelende kleuren gebruikt in de vormgeving? Dat is niet voldoende om uw bezoekers op uw website te houden. Een goede structuur en inhoud op uw website zorgt voor langer durende bezoeken op uw. Met alleen “een mooie website” red u het niet in de online zakenwereld. Bezoekers verlaten een website sneller wanneer deze onduidelijk en onoverzichtelijk is. Ook zoekmachines zoals Google zal uw website lager waarderen en deze laag of helemaal niet weergeven in de zoekresultaten.

3. Werk aan een goede website met uw team

Een goede website komt tot stand door gebruik te maken van kennis en ervaring van derden. Ga niet alleen aan de slag maar raadpleeg collega’s en misschien zelfs familie of bekenden. Zij hebben misschien een andere visie op wat zij van uw website vinden en het functioneren hiervan.

4. Een blog bouwt vertrouwen op

Wordt er een blog bijgehouden of deelt u uw know how door middel van nieuwsberichten op uw website? Een blog of nieuws bouwt vertrouwen op bij de consument of zakenrelatie. Door dergelijke informatie te vermelden op uw website laat u zien dat u bedreven bent en de juiste kennis en ervaring heeft van uw vakgebied. Let hier wel bij op dat u een blog of nieuwsbericht niet toepast als promotiemiddel. Een bezoeker ervaart dit als vervelend en spamming en zal de website sneller verlaten.

5. Zoekmachine optimalisatie; uw website kan niet zonder

Waarschijnlijk een van de belangrijkste onderdelen om uw website in te zetten als verlenging van of aanvulling op uw bedrijf; zoekmachine optimalisatie. Enkele onderdelen van zoekmachine optimalisatie die u eenvoudig zelf kunt toepassen zijn;

  • De teksten op de website moeten zoekwoorden of zoektermen bevatten.
  • Elke tekst of per pagina bestaat uit minimaal 300 woorden.
  • Kopieer geen teksten van andere (nieuws)sites.
  • Lees Checklist zoekmachine geoptimaliseerde webtekst voor meer informatie.

6. Gebruik Social Media als tool

Social Media is een van de tools waar u eigenlijk niet zonder kunt. Gebruik het om in contact te komen met uw klanten en om uw website te promoten. Lees Het plannen van social media voor bedrijven voor meer informatie over Social Media berichten inplannen.

7. Houd uw analytics goed bij

Met Google Analytics kunt u precies zien hoeveel bezoekers uw website bezoeken. Ook laat het zien wat deze bezoekers voor gedrag vertonen binnen uw website. Bezoeken zij meerdere pagina’s, en zo ja welke? U kunt heel makkelijk gebruik maken van deze statistieken en uw website aanpassen naar de behoeften van de bezoeker.

Houdt vooral ook de website up to date! Voeg regelmatig teksten of blogs/nieuws toe, herschrijf bestaande teksten en bovenal; verwijder informatie welke niet meer relevant is. Een unieke bezoeker wordt hierdoor een terugkerende bezoeker.

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel