Pagina wordt geladen ...
zoeken

Alles over Accelerated Mobile Pages

De term AMP wordt steeds vaker weergegeven in de mobiele zoekresultaten van Google. U kunt aan het icoon zien wanneer u hiermee te maken heeft, vaak bijvoorbeeld bij nieuwsberichten. AMP staat voor Accelerated Mobile Pages, maar wat houdt dit precies in?

contact opnemen

AMP mobiele paginas

Accelerated Mobile Pages

Helaas kan surfen anno 2017 soms via uw mobiele telefoon nog steeds traag zijn. Om het gebruik van internet wat sneller te maken, is AMP in het leven geroepen. AMP staat voor Accelerated Mobile Pages. De mobiele pagina’s worden alleen getoond op mobiele apparaten en zijn bedoeld om een pagina zo snel mogelijk weer te geven. Om de pagina snel te laden wordt er een uitgeklede versie van de originele pagina gebruikt. Hierdoor hoeft er minder informatie te worden opgevraagd, waardoor de pagina aanzienlijk sneller is. AMP is vooral nuttig voor websites met geen interactieve elementen. Vooral nieuwspagina’s zoals NU.nl en Telegraaf maken er gebruik van, maar ook websites met bijvoorbeeld recepten. Nieuwsberichten worden hierdoor razend snel geladen op mobiele telefoons.

Hoe werkt AMP?

Alleen de allerbelangrijkste gegevens van een pagina worden opgeslagen door Google. Op deze manier kan de pagina direct worden getoond aan de gebruiker wanneer er op het zoekresultaat wordt geklikt. Google heeft de informatie al in hun bezit, waardoor u niet hoeft te wachten tot dat de pagina volledig is geladen. Op dit moment werkt het alleen op mobiele apparaten, maar verwacht wordt dat dit binnenkort ook zal gaan werken op desktops. Door deze ontwikkeling kan er nog vaker gebruik worden gemaakt van supersnel internet, dus ook thuis achter uw computer.

Hoe herkent u AMP?

AMP herkent u in de Google zoekresultaten aan het grijze stroomtekentje met daarnaast de letters “AMP”. Wanneer u zoekt naar bepaalde nieuws- of blogberichten op uw mobiel worden deze bovenaan in de zoekresultaten getoond. Dit is zichtbaar in vorm van een carrousel van ‘’voorpagina nieuws’’ op basis van de zoektermen waarop gezocht is. Ook in de carrousel zijn de versnelde pagina’s te herkennen aan het grijze stroomtekentje. Wanneer u een dergelijke AMP pagina bezoekt, zal deze meteen laden. Op deze pagina’s zult u alleen het hoognodige vinden, dit zijn over het algemeen alleen tekst en afbeeldingen.

Door de bovengenoemde carrousel te gebruiken krijgt u de mogelijkheid om opzij te swipen wanneer u een blog- of nieuwsbericht heeft geopend. Het opzij swipen geeft u de mogelijkheid snel te wisselen tussen de verschillende berichten van dezelfde of andere websites, zonder terug naar de zoekresultaten te moeten.

Wat betekent AMP voor uw vindbaarheid?

Tot op heden betekent het gebruik van AMP nog vrij weinig voor uw vindbaarheid. Google trekt mobiele websites waar AMP in is geïntegreerd niet voor, vergeleken met andere websites die dit niet hebben. Snelle websites scoren wat betreft de vindbaarheid beter in de Google zoekresultaten, dus zal het gebruik van AMP in de toekomst hoogstwaarschijnlijk mee gaan spelen voor uw vindbaarheid.

Op het moment worden de blog- en nieuwsberichten waarin AMP wordt gebruikt bovenaan de zoekresultaten getoond in de bovengenoemde “voorpagina nieuws” carrousel. Deze berichten zullen door hun prominente positie meteen opvallen wat beter is voor de vindbaarheid van de pagina’s.

Contact

Wilt u uw bezoekers ook versnelde mobiele pagina’s aanbieden? dotsolutions helpt u hier graag bij. Wij kunnen ook bij uw pagina’s AMP integreren. Wilt u graag meer informatie over AMP, het gebruik hiervan of AMP laten integreren in uw pagina’s? Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel ons op 0528 - 26 95 94, stuur een e-mail naar info@dotsolutions.nl of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.

Auteur:
Sharon - Junior online marketeer

dotsolutions-sharon

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel