Pagina wordt geladen ...
zoeken
Om de interesse van bezoekers voor uw website te verwerven is het van belang dat de inhoud van uw website uniek is. U wilt immers niet dat een bezoeker voor dezelfde informatie op een andere website beland. Daarom is het verstandig om uw eigen teksten te maken en niet die van iemand anders te kopiëren. Indien u toch een tekst van iemand anders gebruikt kan het zijn dat u met het auteursrecht te maken krijgt. In Artikel 1 van de Auteurswet 1912 wordt 'auteursrecht' als volgt omschreven: "Het auteursrecht is het uitsluitend recht van den maker van een werk van letterkunde, wetenschap of kunst, of van diens rechtverkrijgenden, om dit openbaar te maken en te verveelvoudigen, behoudens de beperkingen, bij de wet gesteld." Het auteursrecht bij websites treed dus automatisch op vanaf het moment dat u als maker een idee (bijvoorbeeld: tekst, foto, video of muziek) ook daadwerkelijk op een webpagina plaatst. Indien uw unieke idee toch wordt gebruikt door een ander dan kunt u de volgende stappen ondernemen.
  • neem eerst contact op en geef aan dat ze gebruik maken van content waarop copyright van toepassing is en vraag dit te verwijderen.
  • indien u geen resultaat boekt dan kunt u een brief en fax sturen en aangeven dat u gerechtelijke stappen zult ondernemen.
  • eventueel de kosten op de kopiërende partij verhalen
Houdt zelf dus ook rekening met het publiceren van teksten, foto's, video's of andere content van anderen. Alleen indien u de goedkeuring van de auteur hebt verkregen mag u inhoud dupliceren en gebruiken.

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel