Pagina wordt geladen ...
zoeken

Betalingssystemen voor uw webshop, wat zijn de mogelijkheden?

Het is een feit dat mensen steeds vaker online producten kopen, dus óók in uw webshop. Een betaalmodule is daarom onmisbaar voor elke webshop! Voor een webshop zijn er veel verschillende betalingssystemen. Het meest bekende online betaalmiddel is iDeal, maar wist u dat er nog meer mogelijkheden zijn? In deze weblog lichten we enkele betalingssystemen uit.

contact opnemen

Betalingssystemen webshop

Waarom kiezen voor meerdere betaalopties?

Om zoveel mogelijk klanten tevreden te houden, is het belangrijk dat uw webshop verschillende betalingsmogelijkheden bevat wanneer er een aankoop wordt gedaan. Stel dat u alleen de optie PayPal aanbiedt, maar de klant heeft hier geen ervaring mee, dan is de kans zeer groot dat de klant afhaakt als hij normaal gesproken alleen via iDeal betaalt. Om dit soort situaties te voorkomen, is het belangrijk om uw klant meerdere betaalopties aan te bieden. Hierdoor gaat de klant sneller over tot een online aankoop.

Payment Service Provider

Een Payment Service Provider (PSP), ook wel online kassa genoemd, zorgt ervoor dat webwinkeliers voorzien zijn van betalingsmogelijkheden op hun webwinkel. Een PSP sluit contracten af met verschillende soorten betaalmethodes, zoals iDeal of Creditcard. In een PSP contract kunnen meerdere betaalmethodes tegelijkertijd worden afgenomen door webwinkels. Het is gebruikelijk dat de webshop een bepaald percentage moet afstaan van het transactiebedrag of/en een vast bedrag per transactie betaalt. Bij ieder Payment Service Provider verschillen deze bedragen. Het is dus zeker raadzaam om te bekijken wat voor u het meest voordelig is. Een Payment Service Provider zorgt voor de afhandeling van de transacties in uw webshop. Een voordeel is dat u hiermee maar één contract voor verschillende betalingsmogelijkheden heeft en geen meerdere contracten hoeft af te sluiten. Een nadeel is dat per gekozen PSP de uitbetaling verschilt. Dit kan dagelijks, wekelijks, maar ook maandelijks zijn. De bank speelt ook een rol in het betalingproces. De bank wordt gekoppeld aan de Payment Service Provider. De bank zorgt er vervolgens voor dat het geld van de koper naar de verkoper wordt overgemaakt. 

Wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer u kiest voor een Payment Service Provider heeft u de mogelijkheid om uit verschillende soorten betaalopties, zoals iDeal, PayPal en AfterPay te kiezen. Enkele Payment Service Providers worden hieronder verder toegelicht.

1. Mollie

Mollie webshop

Mollie behoort tot één van de grootste PSP van Nederland. Onder Mollie behoren ruim tien verschillende betalingssystemen zoals iDeal, PayPal, Creditcard en Overboeking. Mollie bestaat uit betalingssystemen die een dekking bieden voor zowel Nederland als België, maar ook wereldwijd. Ideaal dus als u ook producten wilt aanbieden in het buitenland. Mollie stort dagelijks uw verdiende geld op uw rekening. Mollie is het meest gebruikte betalingssysteem die de specialisten van dotsolutions koppelen met webshops.

2. Rabo OmniKassa

Omnikassa

OmniKassa is het betalingssysteem van de Rabobank. Met Rabo OmniKassa heeft u meerdere betalingssystemen in één online kassa. OmniKassa bestaat onder andere uit iDeal, MasterCard, Maestro en VISA. Ook kan met deze betaalopties zowel in het binnen- als buitenland betaald worden. Rabobank stort uw dagomzet op de tweede werkdag na de betaling op uw eigen rekening. Zit u bij een andere bank dan Rabobank? Dan kan het makkelijker zijn om te kiezen voor een betaalsysteem van uw eigen bank, omdat u daar al een (zakelijke) rekening geopend heeft. Banken zoals ING of ABN AMRO bieden ook een soortgelijk betaalsysteem aan, die gekoppeld kan worden aan uw webwinkel. 

3. Buckaroo

Buckaroo

Buckaroo is de afgelopen paar jaar uitgeroepen als beste Payment Service Provider uit onderzoek van Emerce. Buckaroo bevat ook iDeal, Maestro en PayPal, maar ook het steeds populairder wordende AfterPay. Buckaroo biedt de mogelijkheid om uw klanten te laten betalen met een cadeaubon in de webwinkel. Normaal gesproken betaalt Buckaroo wekelijks uit, maar dagelijks of meerdere keren per week is ook mogelijk.

Hoe krijg ik een betaalsysteem in mijn website?

Wanneer u een betaalsysteem wilt inbouwen in uw website, moet u de volgende stappen doorlopen:

  • Het is belangrijk om eerst na te denken over welke betalingsmethoden u precies wilt gaan gebruiken;
  • Daarna moet er een keuze worden gemaakt welke Payment Service Provider er gebruikt gaat worden;
  • U kunt zelf contact opnemen met de gekozen PSP om het betalingssysteem aan te vragen. De provider zal vragen naar informatie, zoals bedrijf- en bankgegevens;
  • Als deze stappen zijn doorlopen ontvangt u keys/codes die in de webshop kan worden gebouwd om de koppeling in orde te maken. Door deze codes in de website te verwerken, weet het systeem bij een betaling voor welke webshop deze bestemd is;
  • Als laatste kan er worden getest of het betalingsysteem naar behoren werkt, zodat klanten er ook gebruik van kunnen maken.

Koppeling met uw webshop

Het integreren van een Payment Service Provider met uw eigen webshop kan een lastige klus zijn. Het is van groot belang dat het betalingssysteem op een veilige en betrouwbare manier wordt verwerkt in uw webshop, zodat klanten daadwerkelijk een succesvolle betaling kunnen uitvoeren. dotsolutions kan u helpen met deze koppeling.

Meer informatie over betaalmodules?

Bent u benieuwd welke betalingssysteem voor uw webshop het meest ideaal is of wilt u de mogelijkheden doornemen? Wij, dotsolutions, helpen u graag hierbij een keus te maken en deze in uw webshop te integreren. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn te bereiken per mail via info@dotsolutions.nl of u kunt bellen naar 0528 – 26 95 94. 

Auteur:
Sharon - Junior online marketeer

dotsolutions-sharon

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel