Pagina wordt geladen ...
zoeken

Bewijs wat je belooft

Klanten zijn pas overtuigd wanneer er bewijs wordt geleverd. Om klanten te overtuigen van het product of de dienst die u levert, moet u alle twijfels van tafel vegen. U moet laten zien dat u waarmaakt wat u belooft.

contact opnemen

dotsolutions-top-afbeelding-bewijs-wat-je-belooft

 

Klantenreviews

Er zijn verschillende manieren om bewijs te leveren, één daarvan zijn klantenreviews. Reviews zijn reacties van tevreden klanten in de vorm van tekst of video, die u kunt gebruiken in uw marketing om klanten over de streep te halen. Ondanks de grote bewijskracht werken niet veel ondernemers met klantenreviews. Veel ondernemers denken dat ze hun klanten lastig vallen met zo’n verzoek. Want de klant moet er wel even tijd in steken. Toch zijn er verschillende manieren om reviews te krijgen die klanten maar een kwartiertje tijd kosten.

            

Klantbeoordelingssystemen

Er bestaan verschillende klantenbeoordelingssystemen, marktleider klantenvertellen.nl is daarvan het meest bekend. Een ondernemer kan via het klantenbeoordelingssysteem zijn klanten een mail sturen met het verzoek hem te beoordelen. Het reviewverzoek zorgt bij klantenvertellen.nl voor een zeer hoge respons tot wel 76%. Daarnaast kan de ondernemer ook op ontvangen beoordelingen reageren en hij bepaalt zelf wanneer hij de resultaten wil publiceren. Het reviewsysteem is zeer gebruiksvriendelijk. Het gebruik van deze website kost de ondernemer weinig tijd en kan daardoor meer reviews verzamelen. Het is wel belangrijk dat het verzoek om de beoordeling plaatsvindt vlak na de aankoop.

Er is ook een andere manier om feedback te krijgen van klanten, zonder dat de klant ook maar één woord hoeft te typen. Dit kan door een kort telefonisch interview. Voor de klant weinig moeite en voor de ondernemer een goed gesprek waarin hij kan doorvragen.

Geloofwaardigheid

Sommige klantenreviews kunnen erg ongeloofwaardig zijn: ze zijn zó positief dat men ze niet gelooft. Klanten kunnen denken dat ze overdreven positief moeten zijn bij het geven van de review, of de ondernemer haalt alleen de meest positieve zinnen uit de review. Het probleem van te positieve reviews lost u op door een vragenscript te gebruiken.

Vragenscript voor overtuigende reviews

  • Kunt u twijfels benoemen die u van tevoren had?
  • Kunt u vertellen over uw ervaring met product/dienst?
  • Welke restulaten heeft u geboekt door het gebruik van product/dienst?
  • Aan welk type klant zou u dit aanbevelen?
  • Is er nog iets anders dat u graag wilt delen over product/dienst/service?

Bij het gebruik van deze vragen, laat u de klant nadenken. Daardoor krijgt u gedetailleerde en concrete antwoorden. Bij een telefonisch interview is het mogelijk om door te vragen, wat u uiteindelijk nog meer informatie oplevert.

      

Hulp bij klantenreviews?

Ondersteuning nodig op het gebied van klantenreviews of heeft u vragen? Wij helpen u graag verder! Bel ons op 0528-269594 of stuur een e-mail naar info@dotsolutions.nl.

Auteur:
Simone Brinks - Internet Marketeer

simone

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel