Pagina wordt geladen ...
zoeken

Datalekken, wat is dat nu precies?

In deze blog leggen wij uit wat datalekken precies is, wie er verantwoordelijk is, maar vooral wat je er tegen kan doen. Want wanneer spreken we nu van een datalek? Onrechtmatig verkrijgen van informatie uit een systeem behoort daartoe, maar het kwijtraken van persoonlijke informatie is ook al een lek.

Direct contact

Wat is datalekken?

Een datalek is het gevolg van een probleem in de beveiliging. De servers van een bedrijf worden gehackt en belangrijke informatie wordt gestolen. Hierdoor komen persoonlijke gegevens in handen van derden die geen toegang tot deze gegevens zouden moeten hebben. In de meeste gevallen gaat het om een computerbestand wat uitlekt, maar een geprinte versie van het klantenbestand dat zoekt raakt, is ook verlies van data en dus een datalek.

dotsolutions-top-afbeelding-blog-datalekken-wat-is-dat-nou-precies

Wie is er verantwoordelijk?

Vanaf 1 januari zijn alle organisaties verplicht om inbreuken op de beveiliging te melden, die leiden tot diefstal, verlies of misbruik van persoonlijke informatie. Sterker nog, er geldt een boetebevoegdheid indien organisaties niet zorgvuldig en consequent met de meldplicht omgaan. Bij het in gebreke blijven, volgen fikse boetes die kunnen oplopen tot € 450.000 euro.

Wanneer moet ik een melding maken?

Vanaf 1 januari 2016 geldt de verplichting dat je als organisatie een melding moet doen bij het CBP als door de inbreuk de beveiliging van persoonlijke gegevens niet langer gegarandeerd kan worden. Daarnaast moet er melding worden gedaan indien de inbreuk negatieve gevolgen heeft voor de persoonlijke levenssfeer van de betrokkene. 

Voorkom datalekken en hou uw website veilig tegen hackers

Natuurlijk wil je als organisatie de gegevens van je klanten zo goed mogelijk beveiligen. Maar hoe zorg je ervoor dat je optimaal beschermd bent tegen hackers? Dat kan door medewerkers geen laptops en smartphones te geven of usb-poorten dicht te maken, maar dat is natuurlijk krankzinnig. Zeker in een wereld waarin we juist gegevens delen en alles opslaan in de Cloud.

Google beloont veilige websites

Google beloont veilige websites met een hogere positie in de zoekmachines. Alle https-websites worden automatisch hoger in de lijst met zoekresultaten geplaatst door google. Niet zozeer omdat deze beter scoren, maar puur omdat de veiligheid van een website zwaar meeweegt. Https zorgt ervoor dat gegevens op de website worden versleuteld en niet achterhaald kunnen worden door hackers zonder dat zij het encryptie-algoritme moeten kraken. 

Wat kunnen wij voor u betekenen om uw website veiliger te maken?

Hoe maak je je website veilig voor deze internetcriminelen? dotsolutions kan je hierbij helpen. Om de veiligheid van de website te verbeteren, kunnen we een SSL voor je website aanmaken. Daarnaast ontvang je een SSL-certificaat, waarmee je laat zien maatregelen te nemen met betrekking tot integriteit en vertrouwelijkheid van de gegevens binnen je organisatie.

Uw website veiligheid ook verbeteren?

Wilt u ook een SSL certificaat voor uw webapplicatie? Neem dan contact met ons op. Bel met 0528 26 95 94 of gebruik het onderstaande contactformulier om ons een bericht te sturen.

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel