Pagina wordt geladen ...
zoeken

De top 5 belangrijkste e-commerce trends van 2018

Met het einde van 2017 in zicht kijken we weer vooruit naar de nieuwste trends en ontwikkelingen voor het jaar 2018. Om succes te behalen met uw webshop moet u inspelen op de laatste trends en ontwikkelingen. Daarom hebben wij de belangrijkste e-commerce trends van 2018 voor u op een rij gezet:

Neem contact met ons op

Ook uw online klanten persoonlijk begroeten

In een fysieke winkel is het makkelijk om uw klanten vriendelijk te begroeten en te woord te staan. Voor een (grote) webshop is dit een stuk lastiger. Het is daarom belangrijk dat u gaat beginnen met het verzamelen van data van individuele klanten en feedback van hen te vragen. Op deze manier kunt u bezoekersprofielen opbouwen en kunt u uw online winkelbezoekers voorzien van een volwaardige winkelervaring. Hoe fijn is het dat u uw klant een verjaardagskaart kunt sturen.

Uw klanten voorzien van een supersnelle levering

Als u aankopen in een winkel doet dan neemt u deze direct mee naar huis. Bestelt u iets online dan zult u vaak nog een dag of een paar dagen moeten wachten op uw product. Voornamelijk jongeren vinden Same Day Delivery erg belangrijk. Het maakt deze groep niet uit of zij hiervoor extra moeten betalen. De groep oudere mensen lijkt hierin wat prijsbewuster. Of Same Day Delivery van groot belang is, hangt wel af van de branche. Bij aankopen zoals bloemen, games en cadeaus is het wel belangrijk, terwijl voor eten en drinken en huis en tuin de noodzaak niet zo hoog is.

Google Attribution maakt een einde aan last click attributie

Veel online marketeers en webshopeigenaren zullen het volgende probleem herkennen: u heeft alleen maar zicht op de laatste klik die tot een aankoop heeft geleid. Bijvoorbeeld een zoekopdracht waar uw bedrijfsnaam in vermeld wordt. Maar op deze manier weet u nog steeds niet hoe iemand uw bedrijf op het spoor is gekomen. Gelukkig gaat dit veranderen!

In het voorjaar van 2018 lanceert Google een gratis tool genaamd: Google Attribution. Dit is een gratis tool die alle stappen gaat meewegen op basis van machine learning. Hierdoor wordt een conversie op uw website niet meer aan de laatste interactie toegeschreven, maar kunt u alle stappen die tot een conversie hebben geleid in kaart brengen.

Aanzienlijk meer verkopen via Smartphones en tablets

Was het in 2017 nog een probleem dat Smartphone- en tabletbezoekers veel minder vaak tot aankoop overgaan, daar lijkt in 2018 verandering in te komen. Echter kan de mobiele gebruikerservaring bij webshops nog  flink verbeterd worden. Het aantal aankopen via de smartphone zal in Nederland met maar liefst 56% groeien ten opzichte van vorig jaar. Is uw website of webshop wel mobiel? Zo niet dan laat u dus alle mobiele shoppers weglopen. Test hier of u wel een mobiele versie heeft.

Kijk kritisch naar uw webshop

Veel ondernemers hebben nog het idee dat ze een simpel (open source) webshopje kunnen beginnen. Een succesvolle webshop gaat echter veel verder dan een WordPress-plugin. Het is van belang dat u gebruik maakt van alle moderne technieken om het uw klanten zo makkelijk mogelijk te maken. Kies daarom voor een webshop op maat. Bij een op maat product, kan gekozen worden voor o.a. de betaalmethode, voorraadbeheer, retourneren, verzenden en nog veel meer mogelijkheden.

Hulp nodig bij het starten van een succesvolle webshop?

Uit bovenstaande trends komt duidelijk naar voren dat een succesvolle webshop beginnen niet zo makkelijk is zoals veel ondernemers denken. Heeft u hulp nodig of wilt u meer tips hoe u een succesvolle webshops kunt beginnen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, wij helpen u graag verder!

Auteur:
Pauline - Online marketeer

dotsolutions-pauline

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel