Pagina wordt geladen ...
zoeken

De top 5 online marketing trends voor 2016

De online marketing wereld is een wereld welke elk jaar weer veranderingen met zich mee brengt. In dit artikel worden de trends voor 2016 beschreven op het gebied van online marketing. Op deze trends kunnen de bedrijven zich vervolgens gaan richten om zo meer omzet uit de website te halen.

Internet marketing

dotsolutions-top-afbeelding-marketing-trends

Top vijf online marketing trends voor 2016

De top 5 marketing trends voor 2016 luiden als volgt:

  • Video advertenties worden belangrijker
  • De indexering van apps
  • Gebruik mobiel blijft stijgen
  • Digitale assistenten veranderen optimalisatieproces
  • Virtual reality

Het belang van video advertenties

Zoals iedereen weet is YouTube veruit het bekendste en grootste videokanaal op het internet. Door deze enorme populariteit is de afgelopen jaren ook het aantal videoadvertenties toegenomen. Door de toenemende mate in het aantal gebruikers van YouTube is het voor ondernemers een uitgelezen kans om middels een video zeer gericht te adverteren. In 2016 wordt een stijging verwacht in het aantal videoadvertenties. Daarnaast worden er ook meer weergavemogelijkheden verwacht voor de YouTube advertenties.

De indexering van apps

Op nummer twee in de online marketing trends staat de indexering van apps. Tegenwoordig indexeert Google de apps al maar door het stijgende aantal nieuwe apps zal dit in de toekomst complexer gaan worden. Een app is een ideaal kanaal om meer aan klantbinding te gaan doen. De verwachting is daarom ook dat in 2016 meer ondernemers zich gaan richten op het gebruik van een app.

Gebruik mobiel blijft stijgen

Waar de afgelopen jaren al sprake was van een stijging in het mobiele gebruik zal deze stijging zich voortzetten in 2016. In 2015 maakte Google bekend dat een mobiele website zal meetellen in de Google ranking. Maar naast de positieve invloed op de ranking stijgt ook het gebruik van de mobiele telefoons. In Nederland is vrijwel overal 4G beschikbaar waardoor consumenten steeds meer gebruik maken van hun device om te surfen op internet. Het aantal mobiele websitebezoekers zal ook in 2016 weer gaan stijgen.

Digitale assistenten veranderen optimalisatieproces

Zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA) zijn tegenwoordig de meest gebruikte middelen om online succes te behalen. De verwachting is dat in 2016 de digitale assistenten zoals SIRI steeds meer gebruikt gaan worden. Dit betekent dat SIRI gaat zoeken via een traditionele zoekmachine waardoor er een hele andere benadering gaat plaatsvinden. Het gaat hier namelijk voornamelijk om de beschikbaarheid van de informatie voor de digitale assistenten in plaats van het focussen op zoekwoorden.

Virtual reality

Op nummer vijf van de online marketing trends 2016 staat Virtual reality (VR). Virtual reality heeft als doel om de gebruiker een virtuele ervaring te geven. Veelal worden dit soort apparaten in verband gebracht met de game industrie. Toch zitten hierin ook veel mogelijkheden voor de online marketing. Zo kan VR een totaal vernieuwde ervaring toevoegen aan online adverteren en direct messaging. Maar wel dient vermeld te worden dat deze ontwikkeling nog in de kinderschoenen staat.

Auteur:
Stephan Muysson

dotsolutions-foto-stephan

Hulp bij online marketing

Ondersteuning nodig op het gebied van online marketing of heeft u vragen? Wij helpen je graag met het behalen van online resultaat. Bel ons op 0528 26 95 94 of gebruik het contactformulier hieronder om ons een bericht te sturen.

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel