Pagina wordt geladen ...
zoeken

De wereld van internet heeft ook reclame en marketing compleet veranderd

De reclame- en marketingbureaus van 10 jaar geleden zijn er niet meer, dit zijn de internetbureaus van vandaag. Destijds bestond een reclamecampagne uit een radio- of tv-commercial inkopen, adverteren in de krant, wat abri’s in bushokjes en flyeren. Dat is tegenwoordig heel anders, je klant zit op het internet. Het is dus belangrijk dat je voor je reclame en internetactiviteiten naar een internetbedrijf gaat die niet alleen websites bouwt, maar ook internet marketing aanbiedt.

contact opnemen

Internet heeft reclame en marketing veranderd

Campagne op internet

Een reclamecampagne opzetten begint tegenwoordig met het internet. Heb je een website en staat op die website ook de juiste informatie vermeld? Kan jouw (potentiële) klant op je website lezen wat jij vindt en hoe jij graag in beeld komt? Daar begint het allemaal mee! 90% van je klanten zoeken jou of wat je te bieden hebt op internet. Als ze je weten te vinden, dan checken ze de klantenreviews van jouw bedrijf. Kortom, dit is de basis waar het vandaag allemaal mee begint.

Offline is vaak schieten met hagel

Een reclamecampagne zal zeker ook uit offline middelen bestaan, maar te veel offline activiteiten is schieten met hagel. Online activiteiten kun je namelijk heel specifiek targeten. Het is mogelijk om je doelgroep vooraf uit te zoeken en heel doelgericht te benaderen op bijvoorbeeld regio, leeftijd, sekse en interesses.

Online marketing   

Wil je een digitale doorvertaling van je offline campagne? Dan zijn wij de juiste partij voor jouw bedrijf. Ben je van mening dat je doelgroep helemaal niet meer de krant of een flyer leest? Ook dan kun je bij ons aankloppen. Wij kunnen een online strategie bepalen en de bijbehorende tools daarvoor uitkiezen. Tools als een website, SEO, SEA, Google Shopping, YouTube, Facebook en Instagram zijn voor ons al lang niet meer onbekend en toch ontdekken wij elke dag weer nieuwe trends.

Wat is een goed reclame of internet bureau?

Dat is natuurlijk moeilijk te zeggen, maar wel belangrijk is dat een reclame- of marketingbureau beschikt over kennis en know how van internet. Ze hoeven nu niet direct websites te kunnen bouwen, maar ze moeten wel snappen dat online middelen belangrijke onderdelen zijn van een campagne. Of ze daarvoor nu zelf mensen in huis hebben of dat in samenwerking doen met partners, dat kan allemaal. Vaak zie je dat er één of twee personen ook online werkzaamheden kunnen verrichten, maar de praktijk leert dat je een batterij aan internetspecialisten nodig hebt. Dit zijn online designers, web-programmeurs, online marketeers en sociale media marketeers.

dotsolutions marketing team

dotsolutions beschikt over online designers, web-programmeurs en online marketeers. De marketeers maken graag een afspraak om te bespreken of internet ook voor uw bedrijf kansen biedt. Meestal start dat met een intake gesprek, waarin de kaders worden bepaald wat een bedrijf nu wil, of er al een offline campagne draait en of er nog andere marketingactiviteiten plaatsvinden. Uiteraard zijn de doelen heel belangrijk, deze moet je vooraf stellen om tussentijds en achteraf te kunnen meten. Uiteindelijk wordt samen het doel bepaald en de mogelijke online marketingactiviteiten besproken. Het mooie van de online wereld is dat je alles kunt meten en je de doelen veel beter kunt halen.

Kortom: wanneer gaat u online aan de slag? Wij staan graag voor u klaar! Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel ons op 0528 - 26 95 94, stuur een e-mail naar info@dotsolutions.nl of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.

Auteur:
Jan Leijssenaar - Marketeer

dotsolutions-jan-leijssenaar

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel