Pagina wordt geladen ...
zoeken

Het versturen van digitale e-mail campagnes door bedrijven neemt toe. Meer en meer internet bureaus en mailing programmas maken het mogelijk om uw reclameboodschap onder de aandacht van potentiele afnemers te brengen. Ook het verkrijgen van email adressen kan simpel worden gerealiseerd door het stijgende aanbod van adressenbestanden.

Opstellen van uw digitale mailing

Al tijden zijn wij gewend aan het verwijderen van enkele spam mails per dag/week. De inhoud van deze spam-mails zijn vaak opgesteld in een vreemde taal en bieden zelden concrete informatie. Mede hierdoor worden ze vaak snel verwijderd door ontvangers. Aangezien de ontvangers van uw mailing grotendeels onbekend zijn met uw bedrijf is het erg belangrijk meteen een duidelijke boodschap te presenteren. Hiermee zorgt u er voor dat uw mail niet meteen wordt aangemerkt als spam. Ook is de technisch realisatie van de mailing erg belangrijk. Zo worden afbeeldingen aanwezig in emails vaak standaard geblokkeerd door diverse email programmas. Veel systeembeheerders hebben zelfs het bezoeken van internet paginas uitgeschakeld. Ook het versturen van de mailing dient op juiste technische wijze te gebeuren zodat providers uw boodschap niet op de zwarte lijst zetten.

Doelgroep bepalen voor uw elektronische mailing

Het bepalen van de ontvangers is ook belangrijk. Het kan zelfs verstandiger zijn de verschillende doelgroepen van een andere boodschap te voorzien. Het kan ook erg nuttig zijn uw con-collegas op te nemen in de verzending van uw mailing. Het kan voorkomen dat zij over een aantal weken tot over de oren in de opdrachten zitten en uw hulp nodig zijn bij het verwerken van deze opdrachten.

Uw digitale mailing is verzonden, en nu...

Na verzending van uw mailing kunt u er voor kiezen af te gaan zitten wachten tot de ontvangers gaan reageren. Omdat de gegevens van de ontvangers bekend zijn kunt u op diverse wijze een follow-up aan uw mailing geven.

Wetgeving omtrent het digitale mailen

Wanneer u opdracht geeft voor het verzenden van mailings dienen er de volgende vuistregels gehanteerd te worden:

  • Particuliere ontvangers dienen vooraf toestemming te gegeven voor de verzending of deze abonnees hebben een bestaande klantrelatie met uw als opdrachtgever.
  • Het bericht bevat de werkelijke identiteit van uw bedrijf.
  • Het bericht bevat een geldig postadres of e-mailadres waar ontvangers een verzoek aan kunnen richten om dergelijke berichten niet meer te ontvangen.

Meer informatie omtrent de wetgeving rond het verzenden van digitale mailings kunt u vinden op www.spamklacht.nl.

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel