Pagina wordt geladen ...
zoeken

dotsolutions, Spreen ICT, Verentis en Alfa-college starten ICT-Top opleiding in Hoogeveen

Hoogeveen – Drie Hoogeveense ICT-bedrijven en de opleiding ICT van het Alfa-college in Hoogeveen hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Spreen ICT, Verentis en dotsolutions krijgen een rol in het lesprogramma van de verschillende ICT-opleidingen. Doel hiervan is om studenten op te leiden die vanuit het middelbaar beroepsonderwijs maximaal inzetbaar zijn in het bedrijfsleven. De bedrijven gaan workshops verzorgen waarin de nieuwste ontwikkelingen binnen ICT behandeld worden, studenten gaan werken aan projectopdrachten vanuit het bedrijfsleven en er komen leerwerkplekken in de bedrijfsomgeving waar studenten optimaal worden voorbereid op de arbeidsmarkt.

De drie bedrijven die nu betrokken zijn bij de samenwerking bestrijken een brede range en kennis van de ICT-vraag rond Hoogeveen en omstreken. “Dit biedt geweldige kansen om personeel op te leiden dat goed past bij de bedrijven in de regio”, aldus Jan Leijssenaar en Herold Velema van dotsolutions. Chris Versluis van Verentis voegt daar aan toe: “Het zou prachtig zijn als we op termijn een voorziening kunnen realiseren die voor veel meer ICT-bedrijven in een brede regio kunnen voorzien in een opleidingsbehoefte. Het moet uitgroeien tot een centrum die de regio niet alleen van personeel moet voorzien, maar ook een zwaartepunt wordt van kennis. Dit is goed voor de regio en goed voor de bedrijven.”

ICT-Top opleiding in Hoogeveen

Samenwerken

Voor de gemeente Hoogeveen is dit initiatief om die reden van groot belang. “We zien rond Hoogeveen veel ruimte en mogelijkheden om van Informatietechnologie een speerpunt te maken”, aldus Gea Weerts, beleidsambtenaar van EZ van de gemeente Hoogeveen en al net zo enthousiast over het plan. “Het is goed dat onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar komen en concreet gaan samenwerken. De gemeente juicht dit initiatief toe en zal het graag faciliteren.”

Kansen

Ook het onderwijs ziet veel kansen in de samenwerking. “We kunnen het ons niet meer permitteren om zonder korte lijnen met de bedrijven studenten op te leiden. De ontwikkelingen gaan zo snel dat de directe verbinding met het bedrijfsleven een must is”, licht opleidingsmanager Klaas Berends toe. Hij ziet deze vorm van samenwerking ook als een voorbeeld voor andere opleidingen in de Techniek.

Onderwijs

De studenten op het Alfa-college in Hoogeveen krijgen in het eerste deel van hun opleiding een basis aangeboden voor een aantal ICT-opleidingen. De bedrijven geven workshops om een goed beeld te creëren van de mogelijkheden in het beroepenveld. Hierdoor ontstaat voor de student een duidelijk beeld van de keuzes die hij of zij heeft. Vervolgens wordt in de opleiding gewerkt aan projecten uit het bedrijfsleven die passen bij de richting die ze gekozen hebben. Tot slot is er voor de studenten de mogelijkheid om te solliciteren naar een leer-werkplek in een bedrijfsomgeving, die heel goed kan uitmonden in een stageplaats met daaraan gekoppeld een arbeidscontract. Hierdoor is vanaf de start van de opleiding duidelijk welke perspectieven er voor student en bedrijfsleven zijn. Een duidelijke win-win situatie.
Martijn Spreen van Spreen ICT spreekt van een ontwikkeling van deze tijd: “Onze specialisten gaan deze jongen mensen mede-opleiden zodat de aansluiting tussen en onderwijs en beroepenveld vele malen beter zal zijn.”

Open dag Alfa-college Hoogeveen

Tijdens  de Open dag van het Alfa-college in Hoogeveen op 28 januari 2015 van 17.00 tot 21.30 uur geven de drie bedrijven Verentis, Spreen ICT en dotsolutions samen met de ICT-opleiding van het Alfa-college een eerste presentatie om belangstellenden en toekomstige studenten te informeren over de vernieuwingen en mogelijkheden in het ICT-onderwijs.

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel