Pagina wordt geladen ...
zoeken

Drenten kopen veel online

De online verkopen lagen in 2017 alweer 10% hoger dan in 2016! Recent onderzoek wijst uit dat er in Noord-Holland en Zuid-Holland procentueel de meeste online shoppers zijn. Het aantal online verkopen gaat grotendeels via de mobiele telefoon wijst datzelfde onderzoek uit. Op een stevige derde plaats qua aantal mobiele kopen staat de provincie Drenthe.

Contact opnemen

Drenten kopen veel online

Drenthe en online winkelen

Het is complete onzin dat er in het Noorden en dus de provincie Drenthe minder online inkopen gedaan wordt dan elders in het land. Opvallend is wel dat de Drent niet hoog scoort als het gaat om sales en acties, of ze daar geen oog voor hebben komt niet helemaal naar voren uit het onderzoek.

In een vorige blog schreven wij nog dat in Drenthe veel minder online shops zijn, dan elders in het land. Dit terwijl de Drent dus volop mee doet met online kopen. Nog steeds tijd en kansen voor winkels in Drenthe om meer gas te gaan geven op het online verkopen.

Kleding nog steeds erg populair online

Kleding is vooral hip online, dagelijks staan er online shops op en proberen te gaan verkopen. Dat is niet gemakkelijk, maar kansen zijn er wel degelijk. Belangrijk is om een eigen label te hebben, een sterk merk verkoopt ook online beter.

Combineer u fysieke winkel met een webshop

Het is tegenwoordig bijna niet meer mogelijk om een fysieke winkel te hebben zonder een webshop. Wilt u een service aanbieden naar uw klanten dan moet u haast wel een online winkel erbij of naast hebben en daar ook de nodige tijd aan besteden.  Veel voorbeelden zijn er ook waar het niet slaagt en lukt, maar dan moet u zich afvragen hoeveel mensen werken er in uw online winkel en welke service levert u daar. Dat zal dan minimaal het niveau moeten zijn als in de fysieke winkel.

Wel is het interessant om te weten dat de omzetgroei verreweg het grootst is bij de niet fysieke winkels. U volledig kunnen focussen op online heeft grote invloed en de resultaten zullen er ook naar zijn.

Beleving in een online winkel

De online winkels die goed nadenken over beleving halen ook online meer succes. Een koper online is niet anders dan een koper offline. Maak dus keuzes: wat u verkoopt, hoe u het online etaleert en een goede productomschrijving zijn van groot belang. 

 

Sparren over een online winkel

Wilt u eens sparren en van gedachten wisselen over een online winkel, of het iets voor u is? Laat het ons weten. Wij kunnen natuurlijk niet voor u beslissen, maar kunnen u wel van passend advies voorzien. Bel ons op 0528 – 26 95 94, stuur ons een e-mail naar info@dotsolutions.nl of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.

Auteur:
Jan Leijssenaar - Marketeer

dotsolutions-jan-leijssenaar

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel