Pagina wordt geladen ...
zoeken

Enige tijd geleden is er hier verteld over het social medium Foursquare. Wat bedrijven hiermee kunnen en hoe het je naamsbekendheid kan vergroten. Vanuit het principe van Foursquare is nu GetGlue ontstaan.

Wat is GetGlue?

GetGlue is een social platform waar je kan inchecken op allerlei soorten multimedia. Hiermee kan je je vrienden laten zien wat je aan het kijken bent op tv, welk boek je aan het lezen bent of welke cd je aan het luisteren bent. Net zoals bij Foursquare krijg je punten voor het inchecken of voor het achter laten van een review van bijvoorbeeld een film. Natuurlijk is dit allemaal weer gekoppeld aan je Facebook en Twitter account zodat je ook je Twitter en Facebook vrienden kan vertellen wat je aan het kijken bent en wat je er van vind.

Daarnaast kan je bij GetGlue aan je vrienden laten zien wat je leuk en niet leuk vind. Door op een grote like knop te drukken geef je aan iets leuk te vinden. GetGlue kan met deze gegevens jou advies geven wat misschien ook leuk is voor je.

Als je vaak in checkt op een bepaalde serie wordt je de Guru van die serie (vergelijkbaar met de major van Foursquare).

Gratis stickers

GetGlue sticker van dispicable meWaar je bij Foursquare fictieve badges kan verdienen met het inchecken op verschillende plaatsen, kan je bij GetGlue stickers verdienen. Deze stickers kan je ook echt laten bezorgen, helemaal gratis. Deze stickers verdien je bijvoorbeeld door 10 keer in te checken bij je favoriete serie . Sommige series hebben extra stickers omdat de makers hiervoor een sticker hebben laten maken. De film Despicable Me heeft bijvoorbeeld zo’n sticker.

Samen Shoppen

Het leuke van dit hele systeem is dat de meeste data via de zogenaamde API vrij te gebruiken is. Zodra je met de plug-in van GetGlue aan het internetten bent en je komt bijvoorbeeld op Amazon.com geeft GetGlue aan wat jij (waarschijnlijk) leuk gaat vinden. Daarnaast geeft GetGlue op een productpagina aan wat andere gebruikers en je vrienden van dat product vinden. Op deze manier genereerd Amazon.com hele relevante reviews voor de producten. Dit gaat ongetwijfeld een positieve bijdragen leveren aan de verkoop.

Omdat GetGlue nog niet echt bekend is in Nederland heeft het nog even tijd nodig voordat bijvoorbeeld Bol.com dit gaat toepassen. Maar ik denk dat als GetGlue wat groter wordt in Nederland dat de online multimedia winkels dit volop gaan toepassen.

Natuurlijk horen wij graag wat jouw mening is over GetGlue en hoe webwinkels dit kunnen gebruiken.

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel