Pagina wordt geladen ...
zoeken

Geen orders mislopen in uw webshop

U kent dat wel; U bent online aan het winkelen maar het artikel is helaas uitverkocht bij betreffende webshop. Wat nu? Want het artikel heeft u nodig of wilt u graag hebben! Vervolgens gaat u dus op zoek naar het product wat wel leverbaar is bij een andere webshop. De webshop waar u in eerste instantie de order wilde plaatsen loopt dus een order mis! Uiteraard wilt ook u geen orders mislopen in uw webshop.

Voorkom nee-verkopen

Is een artikel uitverkocht omdat u niet voldoende hebt ingekocht? Is het product tijdelijk niet leverbaar? Wij geven u tips die u kunt toepassen op uw webshop waardoor de mogelijk misgelopen order wél geplaatst wordt.

Verwijder het artikel niet

Verwijder het artikel, wat u tijdelijk niet voorradig heeft, absoluut niet uit uw webshop!
Wanneer een bezoeker specifiek op zoek is naar dit artikel en dit niet aantreft in uw webshop dan zal hij elders het product aanschaffen. U bent hiermee niet alleen de klant voor dit specifieke product kwijt. Doordat de bezoeker een “negatieve ervaring” heeft met uw webshop, u kunt namelijk het getoonde product niet leveren, zal hij niet snel nogmaals uw webshop voor andere producten bezoeken.

Geen orders mislopen in uw webshop

Informeer uw potentiële klant

Wanneer u uw potentiele klanten informeert over de te verwachten levertijd van uw producten. Die uiteraard niet teveel dagen kan duren, zullen zij toch een afweging maken om de order te plaatsen. De consument wil graag weten waar hij aan toe is! Enkele dagen wachten op een product vindt men acceptabel, enkele weken daarentegen niet.

Beloon een wachtende klant

De verstandhouding tussen verkoper en koper is gebaseerd op de gunfactor. De klant gunt u de verkoop wanneer hij beloont wordt, ook wanneer een product slecht of later geleverd wordt. Uw webshop bezoekers zijn best bereidt om langer te wachten dan enkele dagen maar in ruil hiervoor willen zij graag beloont worden, dit kan in de vorm van;

  • Korting op het product geven wanneer zij akkoord gaan met de langere levertijd
  • Eventuele verzendkosten in mindering brengen op de totaalprijs
  • Korting geven op een vervolgaankoop

Presenteer alternatieve producten

Is een product niet voorradig of zelfs niet leverbaar? Presenteer dan op betreffende productpagina, of op een andere prominente plek, alternatieve producten. Dit kunnen producten zijn van een ander merk, in een andere kleur of van een andere materiaalsoort. Door soortgelijke producten aan te bieden zal de bezoeker sneller geneigd zijn om tot bestellen over te gaan.

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel