Pagina wordt geladen ...
zoeken

Deze week heeft Google, Google Instant Search geïntroduceerd. Google zorgt met Instant Search er voor dat de zoekresultaten tijdens het typen getoond worden. Hierdoor hebben de gebruikers van Google Instant Search een tijdsbesparing van 2 tot 5 seconden per zoekopdracht. Dit houd in dat als alle 3.5 miljard Google gebruikers Google Instant Search gebruiken er wereldwijd 11 uur per seconde bespaard wordt.

Wat betekent Google Instant Search voor zoekmachine optimalisatie?

Google Instant SearchWat betekent Google Instant Search voor zoekmachine optimalisatie? Dit is een vraag die menig SEO specialist momenteel bezig houd. Sommige zeggen dat Google Instant Search het einde is voor zoekmachine optimalisatie en andere zeggen dat Google Instant Search gewoon een ontwikkeling is van Google, zoals zovelen. Google Instant Search is natuurlijk niet het einde van zoekmachine optimalisatie. In de afgelopen jaren heeft Google veel grote veranderingen doorgevoerd, elke keer waren er weer mensen bang voor hun specialisme. Niet zo gek, hele bedrijven zijn op Google gebouwd. Een kleine (foute)verandering kunnen bedrijven miljoenen kosten. Google Instant Search is niet anders als zo’n grote verandering. Google gaat er op vooruit, de gebruiker gaat er (volgens Google) op vooruit en de SEO specialisten hebben er weer een nieuwe uitdaging bij.

De uitdaging van Google Instant Search

Google Instant Search zorgt voor een wel heel bekende uitdaging. Hoger komen in Google. Doordat de zoekresultaten van Google Instant Search al tijdens het typen zichtbaar worden licht de focus op de eerste 1 á 2 woorden. Als er na één woord typen er een resultaat tussen staat die jouw vraag beantwoord, klik je er op, einde zoekopdracht. Hierdoor is de kans dat de longtail zoekopdrachten in Google Instant Search zeldzaam worden. De grote uitdaging licht echter in de eerste 4 posities. Bij het typen van een zoekopdracht laat Google Instant Search 4 posities zien boven de vouw van de pagina*. Hierdoor zorgt Google dat de eerste vier posities cruciaal worden. Dit is omdat een gebruiker waarschijnlijk meer de neiging krijgt om door te typen in plaats van te scrollen. Hierdoor zullen de eerste 4 posities nog beter bezoekt worden. Vanaf positie 5 zal het verkeer waarschijnlijk zelfs afnemen.

*(De vouw op een webpagina is dezelfde als de vouw in de krant: het stuk dat de lezer kan zien zonder de krant om te slaan of de webpagina te scrollen.)

Hoe kom ik boven aan bij Google Instant Search?

Er veranderd niets aan de technische kant van SEO. Google indexeert de pagina’s nog steeds op de oude manier en zal goede pagina’s belonen met een hoge positie in Google. Hierdoor wordt het werk van een SEO specialist waarschijnlijk niets anders, de druk om hoog te staan met een website zal alleen wel hoger worden.

De eerste 4 posities worden cruciaal en de concurrentie wordt steeds groter!

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel