Pagina wordt geladen ...
zoeken

De groei van online verkopen stijgt bijna 10 procent

Ondanks de teruglopende economie is de omzet door verkoop van producten en diensten via internet in tot juli 2012  € 4,61 miljard. Dit blijkt uit een onderzoek naar online bestedingen van consumenten.

De verkopen in de reguliere detailhandel staan nog steeds onder druk staat terwijl de online verkopen gestaag verder groeien met bijna 10% ten opzichte van de eerste helft van 2011.

Online bestellingen blijft groeien

Er wordt steeds meer en vaker online besteld. Ondanks de crisis deden klanten gemiddeld vijf keer  een online aankoop  gedurende het eerste halfjaar van 2012. Dit is een toename van 7% ten opzichte van 2011.

Meer online bestellingen

Het aantal kopers neemt verder toe. In de eerste helft van 2012 hebben in totaal 8,5 miljoen klanten via het internet een aankoop gedaan. Hiervan deden 299.000 consumenten voor de eerste keer een aankoop online. Wat het meest opvalt aan de huidige cijfers is dat de groei van de totale online markt niet verder daalt, zoals in de afgelopen jaren het geval was. Een stabiele groei met bijna 10 procent  is positief nieuws in een periode dat veel sectoren het erg moeilijk hebben.

Groei blijft aanhouden in 2012

Volgens  ingewijden zal de webwinkel markt ook in de tweede helft van 2012 blijven groeien. Deze ontwikkeling zorgt voor een verdere groei van de webwinkelmarkt.  De prognose, op basis van de huidige cijfers, is dat de online consumentenbestedingen dit jaar boven de  € 10 miljard zullen uitkomen.

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel