Pagina wordt geladen ...
zoeken

Haal meer uit Google AdWords

Wanneer u online wilt adverteren behoort Google AdWords tot één van de mogelijkheden. Met AdWords kunt u effectief adverteren in de zoekmachine van Google. Afhankelijk van zelf bepaalde zoekwoorden wordt de advertentie getoond aan gebruikers die deze zoekwoorden intoetsen in de zoekbalk. In dit artikel leest u, hoe u AdWords optimaal kunt inzetten.

contact opnemen

Haal meer uit Google AdWords

 

AdWords als advertentiekanaal

AdWords heeft veel mogelijkheden als advertentiekanaal, waardoor het interessant is voor bedrijven om middels AdWords te adverteren. U kunt door middel van zelf gekozen zoekwoorden bepalen op welke zoektermen uw advertentie wordt getoond in Google. AdWords geeft de mogelijkheid om volledig inzicht te krijgen, wat de prestaties van de zoekwoorden en/of de communicatieboodschap zijn. Hierdoor kunt u precies meten wat het effect is van uw advertentie.

Bereik klanten op het juiste moment

Advertenties via AdWords werken op basis van zoekwoorden. Hoe specifieker en relevanter de zoekwoorden, hoe beter. Wanneer u relevante en specifieke zoekwoorden gebruikt, passen deze beter bij de zoekopdracht van uw (potentiële) bezoeker. Hierdoor kunt u ze op het juiste moment bereiken. Wanneer de opgegeven zoektermen worden ingevoerd in de zoekmachine worden deze aan de bezoeker getoond. De advertentie wordt alleen weergegeven wanneer de bezoeker daadwerkelijk behoefte heeft aan uw product of dienst. Het is voor een goedwerkende campagne van groot belang dat de juiste zoekwoorden worden ingezet voor het maximale effect.

Uw eigen doelgroep targeten

Wanneer u graag wilt dat uw advertentie alleen in een bepaalde regio wordt getoond, bijvoorbeeld alleen in uw gemeente of provincie, dan is dit ook mogelijk. Targeten kan zelfs op bepaalde dagen en/of op bepaalde tijdstippen van de dag. Tevens is het mogelijk om te targeten op leeftijd, geslacht en/of interesses. Op deze manier kunt u uw doelgroep bereiken en worden alleen advertenties getoond aan groepen mensen die relevant zijn voor uw organisatie. Zo voorkomt u dat er betaald wordt voor advertenties die uw doelgroep niet bereiken.

Snel resultaat

AdWords is hét ideale advertentiekanaal wanneer u op korte termijn veel effect wilt behalen. Met AdWords behaald u sneller resultaat, dan wanneer u gebruikt maakt van zoekmachine optimalisatie. Met zoekmachine optimalisatie kan het namelijk enkele maanden duren voordat u hoger in Google wordt geplaatst. Wanneer u een goede AdWords campagne opzet, kunt u direct bovenaan in Google staan!

Bepaal zelf uw budget

AdWords is een flexibel advertentiekanaal. U kunt zelf vooraf bepalen wat uw dagbudget is. Wanneer dit bedrag wordt bereikt, wordt uw advertentie niet meer weergegeven. Op deze manier wordt u niet verrast door extra hoge kosten. U betaald dus nooit meer dan het opgegeven dagbudget. Wordt het dagbudget niet opgemaakt? Dan betaald u alleen het bedrag dat die dag daadwerkelijk is gebruikt. Alleen wanneer er daadwerkelijk op uw advertentie wordt geklikt moet er worden betaald. Wilt u (tijdelijk) stoppen met adverteren? Geen probleem, met één druk op de knop kunt u de campagne stopzetten.

Het resultaat is meetbaar

Het resultaat van uw AdWords campagne is direct meetbaar. U kunt gemakkelijk gedetailleerde presentatierapporten bekijken. Aan de hand hiervan kan de advertentie worden verbeterd om het gewenste resultaat te bereiken. In combinatie met Google Analytics kunt u nog meer resultaten inzien, zo kunt u onder andere zien welke pagina’s binnen uw website bezocht zijn door bezoekers die binnen zijn gekomen via de advertentie en hoeveel mensen bijvoorbeeld het contactformulier hebben ingevuld.  

Gecertificeerd Google partner

dotsolutions is een gecertificeerd Google partner. Dat betekend dat wij in samenwerking met Google een goed werkende campagne kunnen opzetten en onderhouden. Benieuwd wat dotsolutions voor u kan betekenen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen, bel ons op 0528 – 26 95 94 of mail ons op info@dotsolutions.nl.

Auteur:
Sharon - Junior online marketeer

dotsolutions-sharon

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel