Pagina wordt geladen ...
zoeken

Handige tips voor een veilige website

Weet u hoe veilig uw website is? Veel website-eigenaren denken dat hun website veilig genoeg is. Toch zijn veel websites van ondernemers van vooral midden- en kleinbedrijven onveiliger, dan zelf denken.

contact opnemen

Handige tips voor een veilige website

MKB vaak doelwit voor cybercriminelen

Sinds enige tijd richten cybercriminelen zich op midden- en kleinbedrijven (MKB). De cybercriminelen hacken de websites en computers met een softwaretool, waardoor ze alles op computers van bedrijven en personen kunnen volgen. Ze kunnen hierdoor toegang krijgen tot gevoelige bedrijfsinformatie. Ze zijn zelfs in staat om deze gegevens te veranderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bankrekeningnummers.

Met de toegenomen cybercriminaliteit, raden wij ten zeerste aan om uw website veiliger te maken. Hieronder vindt u handige tips voor een veilige website.

Houdt uw website up-to-date

Door uw website regelmatig te updaten, verkleint u het risico om gehakt te worden. Verouderde software is namelijk gevoeliger voor hacken. Door uw website regelmatig te updaten zorgt u ervoor dat lekken gedicht worden. Het is belangrijk om update meldingen te controleren. Daarnaast dient u uw website plugins en uw Content Managment Systeem (CMS) regelmatig te updaten.

Kies voor een Closed Source Software

Een Open Source CMS, zoals WordPress en Joomla biedt vrije toegang tot de broncode. Deze broncodes kan door iedereen worden aangepast. Om die reden zijn Open Source Systemen vaak doelwit voor aanvallen van hackers. Bij een Closed Source CMS kunnen alleen de websiteontwikkelaars bij de broncode, waardoor de website veiliger is.

Laat een SSL certificaat in uw website bouwen

U kunt uw website eenvoudig beveiligen met een Secure Sockets Layer (SSL) certificaat. Een SSL heeft als doel om de datastroom tussen de website en de bezoekers onleesbaar te maken, mocht een website gehackt worden. Een SSL certificaat wordt ook gebruikt voor veilige betalingstransacties, gegevensoverdracht en logins. Daarnaast kunnen websitegegevens niet gestolen worden door hackers. Een SSL certificaat is daarom belangrijk voor alle websites, niet alleen voor webshops en websites met gevoelige informatie.

Voorheen was het SSL certificaat alleen verplicht voor webshops, maar sinds 2017 is het voor alle websites verplicht om een SSL certificaat in hun website op te nemen. Een beveiligde website middels een SSL kunt u herkennen aan het groene slotje voor de URL van een website. Om goed vindbaar te blijven in Google is het ook belangrijk om uw website veiliger te maken. Google plaatst namelijk veilige websites hoger in de zoekresultaten dan onbeveiligde websites.

Beperk het aantal inlogpogingen

Tegenwoordig moeten wachtwoorden uit hoofdletters, cijfers en tekens bestaan. U kunt een sterk wachtwoord hebben maar toch worden gehackt. Dit komt omdat hackers via een speciaal programma alle mogelijke combinaties proberen om in uw website te komen. Wanneer u het aantal inlogpogingen beperkt, wordt na deze pogingen het ip-adres van de hacker geblokkeerd. Hiermee voorkomt u dat hackers toegang krijgen tot uw website.

Is uw website veilig?

Wilt u weten of uw website veilig is? Of wilt u extra veiligheidsmaatregelingen nemen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel ons op 0528 - 26 95 94, stuur een e-mail naar info@dotsolutions.nl of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.

Auteur:
Simone Brinks - Internet Marketeer

simone

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel