Pagina wordt geladen ...
zoeken

Help, mijn mail werkt niet!

Het instellen en de verwerking van uw mail kan soms best ingewikkeld zijn. Een veel voorkomend probleem is dat u geen mails meer kunt verzenden of ontvangen. Daarnaast krijgt u met het instellen van uw mail nog te maken met termen als POP3 en IMAP. Voor velen zijn dit onbekende termen, maar het is wel belangrijk dat de POP3 en IMAP goed worden ingesteld.

Contact opnemen

Help mijn mail werkt niet

 

U kunt geen e-mails meer ontvangen

Uw website en uw e-mailaccount zijn gebonden aan een bepaalde hoeveelheid schijfruimte. Wanneer u bij het instellen van de mail gekozen heeft voor IMAP, dan blijft al uw mail op deze schijfruimte staan. Het gevolg hiervan is dat uw schijfruimte vol raakt waardoor u dus geen e-mail meer kunt ontvangen. Een mailbox kan al snel volraken, door grote bijgevoegde bestanden bijvoorbeeld, veel spam of wanneer u uw mailbox niet regelmatig opschoont.

Uw mailbox opschonen

Wanneer u weer extra schijfruimte wilt creëren is het noodzakelijk om de e-mail van de server te verwijderen. Dit doet u door online in te loggen op uw e-mailaccount (bijvoorbeeld: www.uwdomeinnaam.nl/webmail). Wanneer u vanuit hier de mail verwijderd, is het ook echt verwijderd. Daarnaast is het ook van belang dat u niet alleen de mails in de inbox verwijderd, maar ook bij de verzonden items en natuurlijk de prullenbak!

Grote bestanden willen niet verstuurd worden

Wanneer u grote bestanden (groter dan 10MB) meestuurt in e-mails kan dit voor problemen zorgen. Vaak heeft een provider het zo ingesteld dat e-mails die groter zijn dan 10MB niet ontvangen of verstuurd kunnen worden. Het gevolg is dat deze mails blijven hangen in uw verzonden items en dat uw geen nieuwe mail meer kunt ontvangen. In dit geval moet u deze e-mail zelf verwijderen uit uw verzonden items, waardoor u weer mail kunt verzenden en ontvangen. Mocht u vaker mails versturen die groter zijn dan 10MB dan kunt u het beste WeTransfer gebruiken.

Mails regelmatig verwijderd maar nog steeds over de schijfruimte heen

Omdat de schijfruimte verdeeld wordt over zowel de e-mail als de website kan het soms zo zijn dat u nog steeds over de schijfruimte raakt, terwijl u uw mailbox regelmatig opschoont. In dit geval is de beste oplossing om over te stappen naar een ander mailsysteem met grotere opslagruimte.

De beste oplossing met Office 365

Office 365

Voor de mail adviseren wij om over te stappen naar Office 365 van Microsoft, hiermee heeft u voor in de toekomst een goed e-mailsysteem. Met Office 365 bent u altijd bereikbaar door de grote opslagruimte en omdat u het systeem ook op meerdere apparaten tegelijk kunt installeren. Het systeem wordt dan op de verschillende apparaten met elkaar gesynchroniseerd.

Office 365 biedt een tal van extra mogelijkheden en combineert desktoptoepassingen met professionele voorzieningen voor de e-mail zoals licenties voor Office programma’s (Word, Exel, Powerpoint en Outlook) data opslag in de cloud, gedeelde agenda’s, chatten, video-vergaderingen en het delen van bestanden. Daarnaast beschikt u met Office 365 over veilige, hoogwaardige tools en kunt u sneller werken vanaf vrijwel elke plek!

Voor de kosten hoeft u het niet te laten. Een maandabonnement voor een e-mailaccount kost € 5,10 en indien u een Office pakket wenst kost het € 12,70 per maand.

Wij helpen u graag met overstappen naar Office 365

Wilt u meer opslag voor al uw e-mails en wilt u meer professionele voorzieningen voor uw e-mail? dotsolutions helpt u graag verder met het overstappen naar Office 365. Neem contact met ons op en vraag ons naar de mogelijkheden. Bel ons op 0528 - 26 95 94, stuur een e-mail naar info@dotsolutions.nl of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.

Auteur:
Simone Brinks - Online Marketeer

simone

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel