Pagina wordt geladen ...
zoeken

Een tijdje geleden heeft Google haar nieuwste kindje voor het eerst aan de wereld getoond, namelijk Google+. Volgens velen een social medium in de trant van Facebook maar volgens Googlekenners een project welke in haar kinderschoenen staat en wat grote gevolgen kan hebben voor zowel het internet in het algemeen als het surfgedrag van internetgebruikers.

Google+ een sociaal netwerk?

Social Media trendwatchers bombardeerden na de lancering van Google+ het al snel tot een matige kopie van Facebook of Twitter. In veel opzichten lijkt in eerste instantie Google+ ook een sociaal netwerk; je kunt onder andere mensen toevoegen aan je netwerk en je kunt aangeven wat je wel of niet leuk vindt. Toch onderscheidt het zich doordat je je alleen kunt aanmelden voor een profiel wanneer je een uitnodiging hebt mogen ontvangen. Zo is Google ook ooit gestart met Gmail.
Dagblad Trouw heeft een artikel op haar site geplaatst dat ook zij de indruk hebben gekregen dat Google+ niet meer is dan een sociaal netwerk. De vraag is dan ook, hoe goed is hun research geweest in Google+?

sociaal netwerken

Meer dan social media

Als we de berichtgevingen van online marketing experts mogen geloven is Google+ meer dan een sociaal netwerk. Bas van den Beld schrijft in zijn column op Frankwatching dat men beter moet luisteren naar de uitspraken van o.a. Bradley Horowitz en Eric Schmidt van Google Inc. Zij geven duidelijk aan dat Google+ niet in één hokje te plaatsen is. Zo deed Horowitz de volgende uitspraak; “Dit is een project en het zal invloed hebben op heel Google”.
Volgens Van den Beld is het doel van Google+ om meer data te verzamelen, connecties en mensen. Op Facebook kun je al aangeven of je bijvoorbeeld een product leuk vindt waardoor Facebook advertenties toont van dergelijke producten. Google had tot voor kort nog geen toegang tot sociale data maar met Google+ slaan ze een nieuwe weg in. Door meer data te verkrijgen kan Google het web gepersonaliseerd aanbieden per individu en hierdoor nog concreter inspelen op de wensen en behoeftes.

Zal SEO verdwijnen?

Waarschijnlijk zal SEO niet gaan verdwijnen maar wordt dit op een andere wijze toegepast. Hoe SEO in de toekomst toegepast dient te worden en met welke factoren en algoritmes rekening gehouden dient te worden is nog de grote vraag. Het is alleen een kwestie van afwachten hoe Google haar producten en bovenal haar projecten de digitale wereld in zal sturen.

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel