Pagina wordt geladen ...
zoeken

Het hebben van een SSL-certificaat is een absolute must!

Het was al een factor voor de ranking van een website in de Google zoekresultaten. Nu gaat de zoekmachinegigant nog een stapje verder; vanaf juli 2018 worden alle websites die niet in het bezit zijn van een SSL-certificaat gemarkeerd als niet veilig. En dat kan grote gevolgen hebben.

Neem contact met ons op

In juli 2018 komt Google met de nieuwste versie van de Chrome-browser (Chrome 68). Dat is het moment dat alle websites die geen SSL-certificaat hebben als niet veilig worden gemarkeerd. Daarnaast treedt in ons land op 25 mei 2018 de nieuwe privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Een belangrijk onderdeel is dat het internetverkeer met persoonsgegevens moet zijn beveiligd.

Een privacyverklaring op je website is verplicht

Als van jouw website data of persoonsgegevens lekken, dan loop je onder meer het risico te worden beboet en slachtoffers kunnen je aansprakelijk stellen. En dat wil natuurlijk niemand. Om dit te voorkomen heb je een SSL-certificaat nodig. Daarnaast moet je onder meer duidelijk zichtbaar een privacyverklaring op je website hebben. Bekijk hier de privacyverklaring van dotsolutions.

Wat is een SSL-certificaat?

Even om het geheugen op te frissen; een SSL-certificaat zorgt voor een betere beveiliging van de persoonsgegevens tussen de server van jouw website en de computer van de websitebezoeker. Het gegevensverkeer tussen jouw website en de bezoekers wordt versleuteld. Zo kunnen cybercriminelen de persoonsgegevens niet uitlezen als de data wordt onderschept. Praktisch iedere website heeft te maken met gegevensverkeer; het gaat onder meer om informatie verstuurt via een contactformulier, maar bijvoorbeeld ook de inloggegevens en betalingsgegevens van bezoekers. Met een SSL-certificaat worden deze gegevens dus beschermd.

Een website met het certificaat herken je onder meer aan de URL die begint met HTTPS in plaats van HTTP. De S in de afkorting staat overigens voor secure, veilig dus. Daarnaast wordt voor de URL een groen slotje weergegeven met het woord veilig om zo te laten zien dat de verbinding veilig is en persoonsgegevens worden beschermd.

 

Wat zijn de gevolgen als je geen SSL-certificaat hebt?

Een eenvoudig voorbeeld om mee te beginnen. Stel, je verkoopt schoenen via een website. Jij hebt wel een SSL-certificaat en de concurrent niet. Wie zal de meeste schoenen verkopen? Het antwoord laat zich raden. Mensen zullen in een onbeveiligde omgeving minder aankopen doen omdat ze worden gewaarschuwd dat hun persoonsgegevens niet voldoende worden beveiligd. Als je dus geen SSL-certificaat hebt, merk je dat meteen in de verkoop.

Het vertrouwen winnen van bezoekers in de online wereld is belangrijk. Mensen zoeken ook niet voor niks vaak naar online recensies over een bedrijf; ze willen weten met wie ze te maken krijgen. Het certificaat creëert vertrouwen bij jouw klanten omdat ze zien dat de persoonsgegevens worden beschermd. Het vertrouwen betaalt zich uit in meer verkeer en transacties op jouw website. Onderzoek heeft aangetoond dat de aanschaf van een SSL-certificaat kan leiden tot een omzetverhoging van meer dan 5%.  

Daarnaast beloont Google veilige websites door een hogere score in de zoekresultaten. Dus als je nu veel bezoekers naar je website trekt via Google, maar je hebt geen veilige verbinding, dan is de kans groot dat al je concurrenten met een veilige verbinding je voorbijstreven. Een SSL-certificaat is dus niet alleen belangrijk om de veiligheid van de website te waarborgen, maar ook om goed vindbaar te blijven via zoekmachines.

Laat door dotsolutions een SSL-certificaat in jouw website bouwen

Om de veiligheid van jouw website te optimaliseren, kan dotsolutions een SSL aanmaken en deze inbouwen in de website. Hiermee voldoe je volledig aan de eisen van Google en de overheid. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert elke website-eigenaar om actie te ondernemen, zodat jouw website geen slachtoffer wordt van cybercriminaliteit. dotsolutions geeft een SSL-certificaat af, waarmee je aan bezoekers laat zien dat je alles gedaan hebt om de persoonsgegevens te beveiligen.

Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op! Telefonisch kun je dotsolutions bereiken via 0528 26 95 94. Ook kun je het online contactformulier gebruiken om ons een bericht te sturen.

Geinteresseerd in een SSL-certificaat? Neem contact met ons op! 

Auteur:
Jan Leijssenaar - Marketeer

dotsolutions-jan-leijssenaar

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel