Pagina wordt geladen ...
zoeken

Het plannen van social media voor bedrijven

Al in het bezit van een Twitter-, Facebook- of LinkedIn-account? Uiteraard aangemaakt in uw huisstijlkleuren en voorzien van uitgebreide bedrijfsinformatie. En heeft u de perfecte tekst in gedachten om te plaatsen als bericht of in het geval van LinkedIn te mailen naar uw netwerk? Dan bent u goed op weg op het gebied van social media voor uw onderneming! Maar let op, het tijdstip van het te plaatsen bericht is van groot belang en bovendien mag de frequentie van het aantal te plaatsen berichten ook zeker niet onderschat worden.

contact opnemen

Plannen van social media

Twitter

Het tijdstip van Twitter

Aarzelend hangt uw vinger boven het Tweet knopje. U vraagt zichzelf af; “Het is 10 uur ’s ochtend, zouden mijn volgers momenteel op Twitter zitten?”. Waarschijnlijk niet. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste mensen tussen 13.00 uur en 15.00 uur op Twitter zitten. Nog even wachten dus met het plaatsen van een Tweet.

Aantal berichten op Twitter

Rond 13.30 uur wilt u weer een bericht de sociale wereld insturen middels Twitter. De zoekmachine geoptimaliseerde en bovenal informatieve Tweet is verstuurd en eigenlijk heeft u ook al een idee voor de volgende. Een gedachte die bij u opkomt; “Is het wel acceptabel om er nog een te sturen, of zou dat weer te veel zijn?”. Wees gerust, het posten van 3 tot 5 berichten per dag op Twitter is normaal. Belangrijk is wel dat u uw kennis of informatie deelt en geen onzin of reclame plaatst.

Facebook

Het tijdstip van Facebook

Ook bij Facebook is het tijdstip een belangrijk punt. Van 10.00 uur tot 16.00 uur zijn er veel gebruikers actief op dit platform. Zoals u wellicht al is opgevallen is deze actieve periode langer dan bij Twitter. Dit komt vooral omdat Facebook meer gebruikers heeft en de te plaatsen berichten kunnen meer karakters bevatten dan 140. Als u dan een bericht plaatst ondersteun deze met een afbeelding/foto. De attentiewaarde van een Facebookbericht mét afbeelding ligt 14% hoger dan een bericht zonder illustratie.

Aantal berichten op Facebook

Het optimale aantal te plaatsen berichten op Twitter per dag bedraagt 3 tot 5 Tweets. Maar omdat op Facebook veel langere berichten geplaatst kunnen worden gaat het gemiddelde aantal ook gelijk omlaag. In plaats van 3 tot 5 berichten per dag geldt voor Facebook 3 tot 5 per week! Dit klinkt misschien weinig maar dat valt in de praktijk behoorlijk mee. Een Facebookbericht kan meer informatie bevatten en het bericht zelf kan al foto’s en links bevatten die ondersteunend zijn aan de geplaatste informatie. Wanneer u meer dan 5 berichten per week zult plaatsen zal dit als spam worden ervaren door uw likers en volgers.

LinkedIn

Het tijdstip van LinkedIn

LinkedIn is gemaakt om online met elkaar te netwerken op zakelijk vlak. Dit type social media brengt werkgevers, werknemers en werkzoekenden met elkaar in contact. De tijden dat men hierop actief is zijn van 7.00 uur tot 9.00 uur en van 17.00 uur tot 18.00 uur. Hieruit kunt u opmaken dat men actief is op LinkedIn vlak voordat de werkdag begint of eindigt.

Aantal berichten op LinkedIn

Bij LinkedIn is het plaatsen van berichten niet het hoofddoel. De bedoeling is om te netwerken en je kennis en informatie te delen binnen dit netwerk. Let hier wel bij op dat ook in het geval van LinkedIn je je contacten niet gaat spammen. Overspoel ze dus niet met nutteloze informatie en reclame. Door middel van het plaatsen van een openbare update is het bereik misschien wel groter maar het is moeilijker te meten of ook daadwerkelijk de doelgroep hiermee benadert wordt. Door veel bedrijven wordt LinkedIn achterwege gelaten als het gaat om kennis terwijl dit platform daar juist zo goed voor is.

Ondersteuning nodig op het gebied van social media?

Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen op 0528 26 95 94 of stuur ons een e-mail. Wij bespreken graag de verschillende mogelijkheden met u.

Neem contact met ons op

 

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel