Pagina wordt geladen ...
zoeken

Verschil mobiele website en app

Wij krijgen vaak de vraag of een mobiele website hetzelfde is als en app? Absoluut niet, dit is totaal wat anders. Echter, in de praktijk zien wij dat veel app bouwers een kopie maken van een mobiele website, maar eigenlijk is dat totaal geen toegevoegde waarde.

Neem contact met ons op

Voor- en nadelen mobiele website en app op een rijtje

Het verschil zit hem o.a. erin dat je een mobiele website direct kunt zien via de browser op je mobiele telefoon en voor de app moet je eerst naar een app winkel de app downloaden en activeren. Maar er zijn meer verschillen te noemen, wij hebben ze voor jullie op een rijtje gezet.

Kosten

Een mobiele website is een stuk goedkoper en eenvoudiger te maken, dat geldt ook voor het onderhouden. Een app moet je maken voor elk besturingssysteem, voor iOS, Android, Windows, etc.

Functioneel

Een mobiele website draait alleen als er internet is, bij een app draait deze ook zonder internet. Maar een app behoort ook functioneel te zijn, geen veredelde mobiele website. Een app behoort meerdere functies te hebben waarmee je informatie kunt inzien, kunt sparen, aan acties kunt deelnemen, persoonlijke berichten kunt ontvangen en waar het aanvullend is op een mobiele website.

Bereik

Bij het bereik gaat het om het aantal gebruikers. Er zijn veel meer gebruikers van een mobiele website, mensen vinden het lastig om eerst en app te downloaden die vervolgens geen enkele toegevoegde waarde heeft en voor enkel gebruik is. Wanneer een app functioneel is en wel de meerwaarde aangeeft, dan is de gebruiker zeer loyaal en zal deze hem steeds vaker gebruiken.

Vindbaar op internet

Een app is niet vindbaar op internet, een mobiele website juist wel en sinds april 2015 heeft Google zelfs aangekondigd dat mobiele websites juist voorrang krijgen als je zoekt met je smartphone.

Onafhankelijk

Voor een mobiele website ben je onafhankelijk, die kun je laten bouwen en online zetten. Voor een app is dat anders je bent afhankelijk van toestemming van de app winkel waar je de app moet uploaden, ook voor een update moet je toestemming krijgen.

Verschil mobiele website en app

Keuze tussen mobiele website en app

Belangrijk is om je af te vragen wat je nu wilt, wil je je doelgroep bereiken met informatie en wil je gevonden worden op het internet. Dan is een mobiele website een absolute must. Wil je een app om een app te hebben, dan is het vaak weggegooid geld, een app moet functioneel zijn, iets extra’s toevoegen en behoort geen kopie te zijn van een mobiele website.

Steeds vaker zien wij ook dat apps geweigerd worden in de app winkel, nu er meer apps gaan komen zal het aantal weigeringen steeds hoger worden en zullen eisen en regels steeds strenger worden.

Wil je een mobiele website of app laten bouwen? Dan ben je bij dotsolutions aan het juiste adres. Neem eens contact met ons op om de mogleijkheden te bespreken. Je kan ons bellen op 0528 26 95 94 , een mail sturen naar info@dotsolutions.nl of ons contactformulier invullen. 

Jan Leijssenaar - Marketeer

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel