Pagina wordt geladen ...
zoeken

Hoeveel offertes haal jij uit je website?

Je bent een bedrijf begonnen, hebt er een website bij in elkaar geflanst en klaar is Kees. Dit is hoe veel ondernemers nog denken over hun website en dat de offertes vanzelf wel zullen binnenstromen. Dit is alleen niet hoe het gaat in de praktijk. Er komen een aantal factoren bij kijken wil je een succesvolle website hebben waaruit veel aanvragen binnenkomen.
Welke dit zijn gaan we in dit artikel bespreken. 

Neem contact met ons op

dotsolutions-hoeveel-offertes-haal-jij-uit-je-website

Slechts 23 procent van de websites behalen succes

Hoeveel succes heb jij eigenlijk met je website en haal je er genoeg omzet uit? Bezoekers op je website krijgen is één ding maar hoe je van deze bezoekers je klanten maakt is weer een ander verhaal. Je staat er niet alleen voor als je nog niet goed weet wat je met je website aan moet. Slechts 23 procent van de ondernemers behalen echt succes met hun website en weten wat ze aan het doen zijn. Zij zijn in staat om tussen de 25 en 75 procent van hun omzet via de website binnen te halen.

Wanneer je zelf een website bezoekt wil je toch ook graag dat je gelijk kunt vinden wat je zoekt? Het is dus belangrijk dat je goed kijkt naar de indeling van je website. Welke content plaats je, en op welke pagina zet je deze neer. Daarbij moet je goed weten wie je doelgroep is en hoe zij aangesproken willen worden. Dit zijn een paar belangrijke punten waar je naar moet kijken wil je een succesvolle website hebben.

Aanvragen binnenhalen door middel van je website

Met je website wil je jouw klanten informeren over jouw producten en diensten. Hierbij is vaak het achterliggend doel om meer omzet of aanvragen via je website binnen te halen. Om dit te realiseren is het belangrijk dat je weet wat je aan het doen bent met je website.

Een eerste stap om meer aanvragen uit je website te halen is om te zorgen dat de techniek achter je website goed is en de pagina’s snel laden. Is dit niet het geval, zullen potentiële klanten waarschijnlijk sneller je website verlaten. Daarnaast is het belangrijk dat je de offerte pagina niet verstopt in achterliggende pagina’s. Een klant moet deze gelijk kunnen vinden zodat ze een aanvraag gelijk kunnen doen wanneer ze dit willen. Hierbij kun je bijvoorbeeld gebruik maken van linkjes op je webpagina die verwijzen naar deze pagina of automatisch onder elke pagina een contactformulier opnemen.

Tien tips om meer omzet uit je website te halen

Hieronder volgen tien tips die je zou kunnen gebruiken om meer omzet uit jouw website te genereren:

  1. Wees op de hoogte van de behoeften en wensen van je klanten.
  2. Zorg voor een overzichtelijke, transparante en duidelijke website.
  3. Gebruik de juiste content voor je website welke je vindbaar (SEO) maakt in Google voor relevante bezoekers. Dit levert “gratis” bezoekers op.
  4. Gebruik Google Ads (SEA) om de juiste doelgroep naar je website te krijgen. Dit zijn de betaalde bezoekers.
  5. Zorg dat je website op alle mobiele apparaten werkt, inmiddels meer dan 50 procent van je bezoekers zijn mobiele bezoekers.
  6. Wanneer je foto’s gebruikt zorg er dan voor dat deze echt iets toevoegen aan je verhaal.
  7. Zorg voor een snelle en gebruiksvriendelijke website, dus goede techniek achter je website.
  8. Plaats een call-to-action button op iedere webpagina zodat een bezoeker bijvoorbeeld direct naar een offertepagina gaat.
  9. Zorg ervoor dat bezoekers op meerdere manieren contact met je op kunnen nemen door middel van een contactformulier, telefoonnummer, e-mailadres of Social Media.
  10. Blijf je website optimaliseren en meet de resultaten met behulp van bijvoorbeeld Google Analytics.

Wil jij ook graag meer aanvragen/omzet uit je website halen, maar heb je zelf geen tijd voor het beheer van je website? dotsolutions helpt al vele bedrijven om tot wel tien tot vijftig offertes per week uit hun website te halen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek via telefoonnummer 0528 26 95 94 of stuur een e-mail naar info@dotsolutions.nl.

contact opnemen

Auteur:
Miranda Muis - Online Marketeer

Miranda

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel