Pagina wordt geladen ...
zoeken

Intranet maakt het makkelijker

Intranet wordt gebruikt voor het delen van informatie en het samenwerken in teams. Het zijn meestal de wat grotere bedrijven en organisaties die intranet gebruiken. Met intranet kun je makkelijker en sneller bij je bestanden en systemen op je pc en kun je snel en doeltreffend informatie delen met je collega’s. Zie het als een afgeschermd internet gedeelte voor een vaste groep of team met mensen.

direct contact opnemen

dotsolutions-top-afbeelding-intranet-maakt-het-makkelijker

Intranet van de toekomst

De meeste intranet systemen zijn niet meer van deze tijd. Daarom moeten wij ook veel meer lering halen uit de fantastische nieuwe technologische onderdelen van google, spotify en netflix. Zo weet Netflix al vooraf waar u zin in heeft om te kijken, geeft Spotify weer wat uw favoriete muziekkeuze is en laat Google u zien waarin je geïnteresseerd bent op het internet.

Als u dat nu doortrekt naar uw werk en als u elke morgen opstart met uw computer, hoe gaaf is het als die computer dan uw dashboard heeft ingericht en al heeft meegedacht wat u die dag gaat doen. Misschien moet u dan wel een beetje helpen door ook zelf wat keuzes aan te geven, maar het kan in ieder geval stukken beter dan hoe het voor de meeste bedrijven nu gaat. 

Een dashboard wat alles in huis heeft

Hoe nuttig zou het zijn als uw dashboard waarmee u elke morgen opstart al de belangrijkste onderdelen van uw werk in beeld heeft, alles binnen handbereik. U hoeft eigenlijk geen andere programma’s meer op te starten. Ook dat is intranet, alleen wel het intranet van de toekomst. 

Op uw werkplek werkt u op uw pc in documenten, handelt u uw mail af, maakt afspraken in uw agenda en heeft u overleg met collega’s en klanten. Als u op de werkplek zit zou u verwachten dat anticiperen op uw behoeften gemakkelijker zou moeten zijn. Het systeem wéét namelijk wie er achter de computer, tablet of telefoon ‘zit’, aangezien u bent ingelogd. Ook weet het systeem waar u werkt, wat uw functie is, met wie u werkt en waaraan u werkt.

Snel informatie vinden, zonder te zoeken

Waar het omdraait is dat u snel en eenvoudig bij uw informatie kan komen en dat hier geen onnodige tijd aan verloren gaat. Ook zijn er tal van systemen ontwikkelt door partijen als facebook, Microsoft, Google en Dropbox. Maar wat ontbreek aan deze tools en systemen is dat het met elkaar gekoppeld is zodat u de juiste onderdelen kunt gebruiken.

Het intranet van de toekomst heeft een dashboard waarin dit juist geïntegreerd is. U kunt diverse applicaties koppelen zoals facebook en uw eigen Dropbox. Maar waar het juist omgaat is dat u nieuws kunt koppelen vanuit de directie of communicatieafdeling, data van personeelszaken, de formulieren die dagelijks gebruikt moeten worden. Kortom alles wat u dagelijks doet kan in het dashboard en maakt het werken en communiceren een stuk eenvoudiger.

Makkelijk informatie en kennis delen

Het intranet is een uitstekende manier om met uw collega’s kennis te delen en elkaar te informeren. U kunt een eigen Wiki opzetten waarin tal van relevante informatie wordt verzameld en wat eenvoudig opgezocht kan worden. Een forum hoort daar ook in, zo kunt u onderwerpen ter discussie stellen en het daarover hebben met uw collega’s. 

Is dan niet meer afgeschermd

Is met intranet dan alles door iedereen in te zien? Ja dat kan, maar dat hoeft niet. In ons CMS wat achter het intranet draait kunt u iedereen afzonderlijk rechten toe wijzen. U kunt dus bepaalde gedeelten afschermen voor personen of alleen leesbaar maken zonder dat het aangepast kan worden. Alles is zelf te beheren met CMS dotcontent wat erachter draait.

Natuurlijk zullen er bedrijven en organisaties zijn, die dit via de mail, de chat of WhatsApp doen, echter verdwijnt dan alles weer en wordt niets opgeslagen. Het intranet biedt deze mogelijkheid juist wel en is zijn tijd ver vooruit.

Intranet modules

Een intranetsysteem hoeft helemaal niet kostbaar te zijn, als u in de basis begint bent u met 3 a 4 duizend euro al klaar. U heeft dan een basissysteem wat u vervolgens eenvoudig kunt uitbreiden.

Bij dotsolutions zijn er al tal van modules ontwikkelt die onderdeel van het intranet kunnen zijn, zoals:

 • Kalender
 • Agenda
 • Smoelenboek
 • Forum
 • Wiki
 • Documentenbank
 • Sociale media
 • Poll
 • Weblog
 • Formulieren
 • Tags
 • Analyse
 • E-learning

Intranet iets voor mijn bedrijf

Is intranet iets voor mijn bedrijf? Als u deze vraag met ja beantwoord of als u meer informatie wilt ontvangen neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Mailen kan via info@dotsolutions.nl of bel ons op 0528 26 95 94.

Auteur:
Jan Leijssenaar - Marketeer

dotsolutions-jan-leijssenaar

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel