Pagina wordt geladen ...
zoeken

Kan een provincie als Drenthe de concurrentie met internet aan?

Lege panden en een verlaten winkelcentrum. Het beeld wat veel inwoners van de plaats hebben waar ze wonen in Hoogeveen, Meppel, Assen of Emmen. Als er zoal in het winkelcentrum gekeken wordt moeten de winkels het voornamelijk hebben van het weekend en de maand december. Maar kunnen de winkels in Drenthe de concurrentie van het online winkelen nog aan?

Consumenten op het internet

DrentheConsumenten besteden steeds meer op het internet. In 2014 is er 12 miljard euro omgezet op het internet. Dit komt neer op 18 procent van alle huishouduitgaven. Het gebeurt ook steeds vaker dat er even gekeken wordt in een winkel waarop vervolgens de prijzen vergelijken worden op internet. De goedkoopste met de beste waardering krijgt de order. Klinkt gemeen en vervelend, maar helaas de realiteit. Het koopgedrag is aan het veranderen. Internet is daar een onderdeel van met uitstekende kansen waarop helaas nog niet elke lokale ondernemer inspeelt.

De winkelstraat

Anno 2015 is er in de winkelstraat veel veranderd. Producten die niet online te koop zijn, zoals koffiecorners en eettenten, hebben online vrijwel geen concurrentie en zullen altijd wel blijven. Toch wordt het internet gebruikt om bijvoorbeeld te kijken welke broodjes ze hebben en of ze ook besteld en gebracht kunnen worden.

Een veranderde winkelstraat

De winkelstraat zal in de toekomst meer bestaan uit kleine speciaalzaken. Leuke winkeltjes waar je doelloos naar binnenstapt en het leuk is om even rond te kijken en te consumeren. Steeds vaker zal fun-shoppen het doel zijn, een mode zaak waar je ook kunt knippen, een meubelzaak waar de binnenhuis architect zit en een cadeauwinkel waar je cadeau op maat en speciaal voor jou in cadeaupapier wordt gezet. Maar online zal ook verschijnen in de winkelstraat, de eerste online shops hebben de deuren al geopend en dit beeld zullen wij steeds meer gaan zien.

Is er een toekomst?

Als bedrijven de concurrentie aan willen gaan met een online winkel zullen ze dit verliezen. Gelooft u er niet in? Consumentengedrag verandert waardoor ondernemingen veranderen. Niet andersom natuurlijk. De conclusie is eigenlijk dat online en offline elkaar zeer goed ondersteunen. Gebruik de kans om u online te oriënteren, is er voor mijn winkel ook een online markt. 

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel