Pagina wordt geladen ...
zoeken

Kan ik mijn oude website vernieuwen?

We krijgen regelmatig de vraag of het mogelijk is om een oudere site een nieuw design te geven. Een nieuw design kost immers veel minder tijd dan het bouwen van een geheel nieuwe site, en lijkt dus een aantrekkelijk optie. Het is echter afhankelijk van de leeftijd van je site of dit voor jou wel de beste optie is.

Neem contact met ons op

 

Kan ik mijn oude website vernieuwen

Heb ik een nieuw design nodig of een hele nieuwe site?

Een nieuw webdesign voert alleen wijzigingen door aan de voorkant van je website. Hierdoor kun je vrij snel en goedkoop een site een nieuwe uitstraling geven. Dit is erg geschikt voor wat jongere sites en biedt vele voordelen zoals een betere vindbaarheid en een frisse nieuwe uitstraling.

Is je website ouder dan 3 tot 5 jaar, dan is het meestal beter om te kiezen voor een nieuwe website in plaats van alleen een nieuw design. Als een website te oud is heeft vernieuwen aan alleen de voorkant namelijk vaak niet zoveel nut. Ook de techniek aan de achterkant is dan aan een update toe.

Meer rendement uit een nieuwe site halen

Als je site al wat ouder is, draait deze vaak ook op wat oudere techniek of een wat ouder CMS. Door te investeren in een nieuwe site weet je zeker dat je ook van de laatste technologische ontwikkelingen kan profiteren. Hierdoor haal je meer rendement uit je website. Doordat je site beter wordt gevonden door zoekmachines, zullen je aantallen leads en bezoekers stijgen. Een nieuwe site is dikwijls ook een snellere site. Erg belangrijk gezien bezoekers in slechts enkele seconden besluiten of jouw site de moeite waard is!

Misschien is je oude site zelfs zo oud dat deze nog niet responsive is. Hiermee wordt bedoeld dat de site automatisch aangepast wordt voor een juiste weergave op mobiele apparaten. Omdat steeds meer mensen sites bezoeken met mobiel (ruim 60% van het verkeer) kan je niet meer zonder een responsive site. Als je site niet responsive is, wordt dit zelfs bestraft door Google en kost het je dus mogelijke klanten.

Veel redenen dus om te kiezen voor een goede website. Daarnaast is een website natuurlijk ook jouw online visitekaartje. Blijf niet achter bij je concurrenten maar zorg voor een moderne, goed navigeerbare site!

Blijven investeren in vindbaarheid

Nadat je hebt besloten een nieuwe site te laten bouwen, is het ook belangrijk om deze up-to-date te blijven houden. Dit doe je door bijvoorbeeld door te schrijven voor je doelgroep, regelmatig nieuwe content toe te voegen en vooral te zorgen voor een duidelijke structuur in je website. Maak het je bezoekers zo makkelijk mogelijk. Heb je hier zelf geen tijd voor, neem dan eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Onze marketeers helpen je graag met contentcreatie en SEO!

Contact opnemen

Auteur:
Lydia van het Klooster - online marketeer

dotsolutions-lydia

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel