Pagina wordt geladen ...
zoeken

Misschien heeft u het al gehoord of ergens gelezen; Deze week heeft Microsoft haar nieuwe versie van Internet Explorer gelanceerd namelijk Microsoft Internet Explorer 9. De vernieuwde versie van de webbrowser is volgens eigen zeggen sneller, gebruiksvriendelijker en veiliger.

Snel internetten met Internet Explorer 9

Doordat Internet Explorer 9 een nieuw JavaScript engine heeft gekregen worden websites sneller geladen en reageren toepassingen beter waardoor u optimaal gebruik kunt maken van het internet. U hoeft nu niet meer onnodig lang te wachten op afbeeldingen en video’s van groot formaat totdat deze geladen zijn. Snel internetten is het motto!

Favoriete websites in één overzicht

Bij het starten van de nieuwe webbrowser wordt er een overzicht getoond in de vorm van een tabbladpagina met uw favoriete websites. Dit overzicht is gebaseerd op uw navigatiegedrag, dat wil zeggen dat de meest bezochte websites bovenaan vermeld worden. Is het overzicht niet meer van toepassing? Dan verwijdert u eenvoudig de pictogrammen van de websites die u niet meer als favoriet beschouwd. Gesloten tabbladen of de laatste sessie is middels dit overzicht ook gemakkelijk terug te vinden en weer te openen!

tabbladpagina

Veilig internetten met InPrivate

Op het werk of in een internetcafé uw bankgegevens controleren? Dat kan nu veiliger door het gebruik van InPrivate navigatie. Gebruik de sneltoetsen Ctrl + Shft + P om een beveiligde browser te openen. InPrivate zorgt ervoor dat de browser bepaalde gevoelige gegevens niet opslaat zoals gebruikersnamen en wachtwoorden maar ook browsergeschiedenis! Zo laat u geen sporen achter op het web als u dat niet wilt.

Navigeren en zoeken ineen

Navigeren en zoeken is nu ook vereenvoudigt. De navigatiebalk waar u een webadres invoert, om te kunnen surfen op het internet, doet tevens dienst als zoekfunctie. Het is niet meer nodig om eerst te navigeren naar een zoekmachine zoals Google of Bing en daarna een zoekopdracht uit te voeren. Dit kan nu allemaal in de zogeheten One Box.

Het oog wil ook wat!

Naast dat Internet Explorer 9 veiliger, sneller en gebruiksvriendelijker is geworden wil het oog natuurlijk ook wat. IE9 is strakker geworden wat betreft vormgeving. Zo wordt een website in het volledige venster getoond en ziet u in de taakbalk alleen wat u daadwerkelijk nodig heeft om te browsen. Functies zoals het in- en uitzoomen en favorieten zijn naar de achtergrond verdwenen. Webdesigns komen hierdoor ook beter tot hun recht.

webdesign ie9

IE9 alleen voor Windows 7 en Windows Vista

Op dit moment is Internet Explorer alleen te gebruiken samen met besturingssystemen Windows 7 of Windows Vista. Microsoft heeft hiervoor gekozen om zo de focus op het web te leggen. Andere besturingssystemen zoals Windows XP werken nog het beste met IE7 of IE8.

Download Internet Explorer 9

Wilt u ook de nieuwste versie van Internet Explorer? U kunt Microsoft Internet Explorer 9 hier downloaden!

Download IE9

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel