Pagina wordt geladen ...
zoeken

Mobiele website telt mee in Google

Google en vindbaarheid, onderwerpen die voor veel bedrijven onduidelijk zijn. Toch geeft Google met enige regelmaat informatie vrij om de vindbaarheid van websites te vergroten. Zo hebben wij ook enkele richtlijnen opgesteld om de vindbaarheid van je website te vergroten.

Sinds 2015 is daar nog een onderdeel bijgekomen: mobielvriendelijke websites. Google heeft aangekondigd met ingang van deze maand mobielvriendelijke websites mee te laten tellen in de Google ranking. Naast de bestaande onderdelen heeft een mobiele website dus invloed op welke plaats je in Google staat. Een mobiele website wordt ook wel een responsive website of webdesign genoemd. Als een website een responsive design heeft, kunnen mensen die met hun mobiele telefoon of tablet uw site bezoeken, ook optimaal gebruik maken van de site.

Voordelen mobielvriendelijke website

Natuurlijk is de vindbaarheid slechts één van de voordelen. Wist u dat 50% van de zoekresultaten worden weergegeven op een mobiele telefoon en ruim 30% van je bezoekers de website bezoekt via een smartphone of tablet? Een mobiele website vergroot niet alleen de vindbaarheid maar ook de klantbeleving. Een optimale klantbeleving verhoogt de conversie.

Maak geen onderscheid! U sluit toch ook geen klanten uit in een vaste winkel als deze niet aan je eisen voldoen? Op het internet is dit in sommige situaties dus wel het geval. Klanten met een smartphone of tablet zijn ook klanten en willen niet onderscheiden worden op basis van hun apparaat. Google kijkt hier ook zo naar en wil elke klant een zo hoog mogelijke kwaliteit garanderen, ongeacht welk apparaat ze gebruiken.

Uw website mobielvriendelijk?

Is uw website al mobielvriendelijk? Google heeft ook een tool beschikbaar gesteld om te testen of uw website optimaal is voor mobiele apparaten.

dotsolutions helpt u graag met het bouwen van een mobielvriendelijke website en het vergroten van de vindbaarheid. U kunt contact met ons opnemen. Maar ook voor vragen over onze andere internet diensten helpen wij u uiteraard met plezier. 

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel