Pagina wordt geladen ...
zoeken

Moet ik ook online gaan verkopen?

Afgelopen zomer was het wachten op het mooie weer in Nederland. De vraag was: zou het komen of zal het zo doorkwakkelen. De weermannen en weervrouwen braken er hun hoofd over en op radio, tv en internet gaven ze dagelijks de verwachtingen door. Op vele campings heeft dit onderwerp dan ook waarschijnlijk volop de aandacht gekregen.

Contact opnemen

Moet ik ook online gaan verkopen

Gesprek op de campings gaat over online

Waar óók over gesproken wordt op de camping, zijn de onlineverkopen, want wie had ooit gedacht dat zelfs op de camping de boodschappen online gedaan kunnen worden. De Jumbo heeft het voor elkaar en op de camping in Uden kunt u inmiddels de boodschappen online bestellen en tussen 17.00 en 18.00 uur kunnen de boodschappen opgehaald worden bij het eerste Camping Pick Up Point. Overigens is het er niet bij gebleven bij dit eerste Pick Up point: inmiddels zijn er al 360 in Nederland.

moet ik online gaan verkopen?

Online verkopen blijft stijgen

Afgelopen maand lagen de online verkoopcijfers al weer 19,5% hoger dan een jaar geleden. De online verkopen blijven stijgen. De pure webwinkels zijn hierin de absolute stijgers. Deze hebben maar liefst 16% meer omzet gegenereerd dan een jaar geleden. Ook de detailhandel die een webwinkel ernaast heeft, zit in de lift. Zij stijgen in omzet met 4,3% ten opzichte van het vorige jaar.

Gaat het online verkopen vanzelf?

De vraag van detaillisten die zich op het internet begeven, is vaak: “als ik een webshop neem, gaat het dan verder vanzelf?”. Nee, helaas, zo werkt het niet. Belangrijk is dat u een goed product heeft waarmee u kunt concurreren. Niet altijd is prijs de beste concurrentie, maar het is wel mede belangrijk als u online wilt verkopen. Hoe u bezoekers en kopers krijgt in uw webshop, dat is nog weer een ander verhaal, daarvoor moet u aan online marketing doen.

 

Online marketing

Hoe doe ik dat nou, die online marketing en als ik het goed doe, krijg ik dan de juiste bezoekers in mijn webshop en kopen die dan mijn producten? Facebook, Adwords, Instagram en content heeft u nodig. Ook heeft u de juiste strategie nodig, want u wilt wel de juiste bezoekers in uw webshop en dat is niet altijd eenvoudig. Wij doen voor veel bedrijven de online marketing. Onze online marketeers zijn mijn collega’s die hiervoor de juiste bagage hebben. Ze zijn getraind en opgeleid door Google. Zij zijn in staat om een website en webshop snel te lezen. Is het een geschikte website of webshop of is deze niet goed? De techniek is namelijk de basis waarmee het begint. Dan de content en de informatie: klopt dit met wat u te bieden heeft? 

Onderzoek wees uit dat in een webshop meer dan 50% wordt geretourneerd, omdat de productinformatie niet compleet of niet juist is. Als de techniek klopt en de informatie juist is en met goede afbeeldingen, dan kan het spel online beginnen. U kunt vooraf berekenen wat u moet investeren en maandelijks moet betalen om vervolgens te gaan verkopen. Onze onlinespecialisten verdienen het geld wat veel klanten binnenhalen en dat doen ze niet door een eenmalige campagne te maken. Nee, ze draaien wekelijks en voor sommige bedrijven dagelijks aan de knoppen. Soms wordt hierover geschakeld met de techniek en design. Dan wordt bijvoorbeeld een webshop aangepast, omdat dit effect heeft op het resultaat. Met de juiste strategie en budget haalt u uw bezoekers in uw webshop binnen.

Moet ik ook online gaan verkopen?

Terugkomend op de kop van deze blog “moet ik ook online gaan verkopen?”, dat is iets waar alleen uzelf een antwoord op kunt geven, maar u kunt u daar wel bij laten helpen en adviseren. Nog steeds starten er dagelijks nieuwe webshops. Vele daarvan slagen helaas niet, omdat er vooraf niet goed is nagedacht en omdat er geen online marketing wordt ingezet. Wat heeft u aan een winkel zonder klanten?

 

Ook een webshop beginnen?

Wilt u ook een webshop beginnen of wilt u online marketing in gaan zetten voor uw website? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. 

Auteur:
Jan Leijssenaar - Marketeer

dotsolutions-jan-leijssenaar

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel