Pagina wordt geladen ...
zoeken

Nieuwe klanten door social media

Tegenwoordig is social media de grootste marketingtool die toegepast wordt. Niet alleen de jong volwassenen zijn drukdoende op social media, zelfs de generatie babyboomers zijn hierop te vinden. Voor ondernemers en bedrijven dè ideale manier om nieuwe klanten te vergaren!

Steeds vaker gaan bedrijven middels Facebook de diverse producten en/of diensten aanprijzen maar om echt potentiele klanten te bereiken is een zogeheten like+share=win formule toe te passen erg handig. Door een product of dienst te verloten onder de likers van je Facebookpagina en vervolgens je likers te vragen het bericht te delen wordt je doelgroepbereik minimaal verdubbeld! Wanneer je je Facebookbezoekers ook nog vraagt om de pagina te liken dan kun je ze met het plaatsen van één bericht elke keer weer bereiken en zo interesseren.

Verveel je likers niet!

Plaats niet te veel berichten en vermoei de lezer niet met informatie over wat je vandaag bijvoorbeeld aan het eten bent. Ten eerste ligt hier niet de interesse van je potentiele klanten maar het kan juist averechts werken waardoor je likers verliest. Plaats dus altijd berichten die met je bedrijf of producten te maken hebben, nieuws vanuit de branche waarin je opereert of verwijzingen naar journalistieke items die hierover gaan.

Nieuwe klanten met social media 1

In het voorbeeld hierboven worden een aantal cruciale fouten gemaakt. Achteraf bleek het om een “1 aprilgrap” te gaan, het bericht was dus te vroeg gepubliceerd. Meteen verdwenen er ongeveer 300 likers doordat zij waarschijnlijk niet begrepen dat het om een grap ging! Vervolgens werd er pas een dag later een nieuw bericht geplaatst met de informatie dat het een grap betrof.

Nieuwe klanten met social media 2

Nieuwe klanten met social media 3

Leuk om winacties te houden maar met de hierboven getoonde actie kunnen niet veel likers meedoen. Eén liker geeft zelfs aan niet in het bezit te zijn van een smartphone en wat als je als liker geen Instagram hebt? Precies, probeer dus rekening te houden met de groep die je benadert met Social Media want ook met de hierboven getoond voorbeeld kun je likers kwijtraken.

Nieuwe klanten met social media 4

Beloon je likers eens met je producten en vergeet ook vooral niet om de gelukkige winnaar(s) bekend te maken. Zo wordt je namelijk wat “tastbaarder” voor je social media volgers.

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel