Pagina wordt geladen ...
zoeken

Steeds meer mensen doen online aankopen middels webwinkels maar hoe is dit zonder risico te doen? Hieronder een aantal tips om met een gerust hart dat ene leuke jurkje te scoren of die supergrote lcd televisie te kopen.  

Betrouwbaarheid

Om te controleren dat een website (en webshop) enigszins betrouwbaar is, is het verstandig om de bedrijfsgegevens op te zoeken op de website van de Kamer van Koophandel. Dit geeft echter nog geen garantie dat het een integer bedrijf betreft maar hierdoor is er wel inzicht in de contactgegevens. Gegevens niet opvraagbaar? Neem telefonisch contact op met het bedrijf en informeer hiernaar. Doet de firma geheimzinnig over haar bedrijfsgegevens dan is het af te raden om überhaupt een bestelling te plaatsen. Een andere manier om research naar het bedrijf te doen is het gebruik van een zoekmachine of forum. Wordt de firma hierin vermeld en zijn er ook recensies of referenties?
Kijk vervolgens met een kritisch oog naar de uitstraling van de website. Ziet deze er “goedkoop” uit? Wordt er voldoende informatie verschaft over leveringsvoorwaarden en is er de mogelijkheid om producten te retourneren? Let ook op vermeldingen van keurmerken zoals bijvoorbeeld het Thuiswinkel Waarborg.
Dit zijn een aantal belangrijke punten die een ieder zichzelf wel eerst moet afvragen alvorens producten online te gaan kopen.  

Vergelijk!

Koop niet bij de eerste de beste webshop maar oriënteer en gebruik zogenoemde “vergelijksites “ om prijzen te vergelijken maar ook producteigenschappen of levertijden. Een aantal handige websites die hierbij hulp bieden zijn vergelijk.nl, beslist.nl en kieskeurig.nl.  

Privacy

Geef niet zomaar alle gegevens door! Niet iedereen zit er op te wachten om elke dag plat gebeld te worden door de vele callcenters welke persoonsgegevens hebben ingekocht. Vaak vermeld een website een privacy policy, lees dit aandachtig door.
Houd ook rekening met fraude en oplichting! Verstrek bankgegevens niet online tenzij het een beveiligde website is. Deze zijn herkenbaar aan het webadres welke begint met https:// of een afbeelding van een hangslotje of sleutel bevatten in de adresbalk.  

Betaling

Is het mogelijk om een acceptgiro bij de bestelling te ontvangen? Kies dan voor deze optie. Hierdoor is de zekerheid dat de producten daadwerkelijk geleverd worden groter. Met andere woorden; De consument loopt zo min mogelijk risico doordat de producten vóór de betaling geleverd zijn. Handig om te weten; Indien de producten betaald zijn door middel van een eenmalige automatische incasso kan er bij twijfel of wantrouwen binnen 30 dagen de betaling ingetrokken worden. Veel webshops bieden iDeal of PayPal aan. Dit is een beveiligde omgeving waar direct de betaling verricht kan worden.
Houdt het totaalbedrag ten tijde van bestellen goed in de gaten. Sommige webshops berekenen de kosten voor het verzenden van de producten, administratiekosten en de BTW pas in de laatste stap.
Let op! Over goederen die geïmporteerd worden vanuit bijvoorbeeld de Verenigde Staten moet vaak nog douanekosten worden betaald. En voor de eigen administratie is het geen overbodige luxe om de aankoopbevestiging, leveringsvoorwaarden en retourbeleid te printen.  

Na ontvangst

Controleer bank- of creditkaartafschriften! Hierop is te zien of de kosten van de producten al afgeschreven zijn(let op het totaalbedrag, klopt deze?).
Niet tevreden met de aankopen?
Raadpleeg altijd de voorwaarden die betrekking hebben op retourneren of ruilen. Hanteert de webwinkel “Niet goed geld terug” of wordt er gebruik gemaakt van tegoedbonnen?

Nog niet teruggedeinsd van alle voorgenoemde aandachtspunten?
Veel plezier toegewenst tijden het online shoppen!

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel