Pagina wordt geladen ...
zoeken

Online verkoop stijgt naar 200 miljoen aankopen in Nederland

Waar de detailhandel met de fysieke winkels het laten liggen, stijgen de online winkels alleen maar in Nederland. Het eerste half jaar in 2017 is al goed voor ruim 92 miljoen aankopen en de verwachtingen zijn dat dit eind dit jaar ruim 200 miljoen zal zijn. Onderzoekcijfers hierover komen van de Thuiswinkel Markt Monitor, een onderzoekbureau naar online consumentenbestedingen in Nederland.

Contact opnemen

Online verkopen stijgt naar 200 miljoen aankopen in Nederland

Fysieke winkels hollen achteruit

De omzet in de fysieke winkels holt achteruit met het gevolg dat ook steeds minder personeel in de fysieke winkels actief is en er dus steeds minder wordt uitgegeven in de fysieke winkels. Inmiddels zetten de online winkels al 23% van het totale budget om wat door de consument wordt uitgegeven. Dit terwijl dit een jaar geleden nog 21% was.

Hardlopers in de webwinkels

Producten als elektronica, kleding en speelgoed doen het razend goed in de onlineverkopen, maar ook reizen, verzekeringen en health- en beautyproducten doen het goed. De verwachting is dat het assortiment en de mogelijkheden van onlinekopen alleen maar zal toenemen. Het wordt bijzonder gevonden dat er nog steeds winkels zijn die zich niet richten op de onlineverkopen. Ook de kleinere detailhandel heeft namelijk kansen op het gebied van onlineverkopen.

Groei voor detailhandelweb shop

De enige groei die er momenteel is in de detailhandel komt voort uit de online verkopen. Niet alleen de grote webwinkels en ketens, maar ook de lokale/regionale detailhandel hebben hier voordeel van. Naast een fysieke winkel een onlinewinkel hebben en in staat zijn meer klanten aan u te binden door die klanten het makkelijker te maken en meer keus te geven, is een succesvolle formule.

Nederlanders kopen massaal online

Waren het eerst de jongeren, tegenwoordig zijn het ook de ouderen die bezig zijn met online kopen. Iedereen vanaf 15 jaar is bezig met online kopen. Het gemiddelde bedrag dat online uitgegeven wordt, is inmiddels al € 858,=. Dit is een groei met ruim € 100,= ten opzichte van vorig jaar.  

Verwachtingen

Het aantal online verkopen zal alleen maar stijgen. Het wordt de consument steeds eenvoudiger gemaakt. Wie online zaken wil doen en wil verkopen, moet zich wel bewust zijn dat dit een totaal andere wereld is dan verkopen vanuit een fysieke winkel. Als u nu met 3 tot 4 man in een fysieke winkel werkt en daarnaast online wilt gaan verkopen, dan heeft u daar wel de juiste tools voor nodig. Die tools zijn niet alleen een goede webwinkel. Dat is ook het juiste personeel, een andere marketing, maar vooral ook het unieke of juiste product om te verkopen.

Wilt u online gaan verkopen of meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Auteur:
Jan Leijssenaar - Marketeer

dotsolutions-jan-leijssenaar

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel