Pagina wordt geladen ...
zoeken

Online verkopen stijgen alleen maar

U heeft het vast gelezen in de krant of gehoord op het nieuws; Nederlandse consumenten hebben vorig jaar voor ruim 20 miljard euro aankopen gedaan bij webwinkels. Dat is een stijging van maar liefst 23 procent ten opzichte van het jaar ervoor, zo blijkt uit de Thuiswinkel Markt Monitor in opdracht van Thuiswinkel.org. Vooral de online bestedingen aan schoenen & lifestyle-producten, IT en food/nearfood lieten dit jaar een forse stijging zien.  

Contact opnemen

Online verkopen stijgen alleen maar

82% van de Nederlanders doet weleens aankopen online

Vooral in het vierde kwartaal van 2016 gaven Nederlandse consumenten online aanzienlijk meer geld uit. In totaal heeft 82% van de Nederlanders van 15 jaar of ouder in dat kwartaal een of meerdere online aankopen gedaan. Deze aankopen waren goed voor maar liefst 6,15 miljard euro aan online bestedingen. Bij elkaar opgeteld passeren de totale online bestedingen over heel 2016 hiermee de grens van € 20 miljard.

Groei detailhandel vooral te danken aan online verkopen.  

In de gehele detailhandel krabbelen de cijfers weer op (2.4% bron: CBS), maar de offline consumentenbestedingen aan producten zijn in 2016 nagenoeg stabiel gebleven (-1%). De grote groei van het onlinekanaal is dus direct de grootste drijfveer achter de groei van de totale consumentenbestedingen. Zetten we de bestedingen aan online gekochte producten af tegen de totale bestedingen aan detailhandelsgoederen van € 97,2 miljard in 2016 (bron: CBS), dan bedraagt het online aandeel van € 11,0 miljard inmiddels 11,3% (was 8,9% in 2015).

Wat kopen mensen het meest online?

Als we kijken naar groei dan staan uitgaven aan schoenen & lifestyle producten met stip op nummer 1. In 2016 kochten we voor €926 miljoen online aan schoenen. In 2015 was dit nog €642 miljoen. De gemiddelde prijs per online aankoop binnen dit segment is echter licht aan het dalen (-3%). Dit wil zeggen dat de online aankopen harder stijgen (+49%) dan de bestedingen. Ook de verkoop van speelgoed is online flink gestegen. In 2015 gaven we €213 miljoen uit binnen dit segment en in 2016 €275 miljoen, een toename van 29%. Ook de branches: vliegtickets en accommodaties, kleding, verzekeringen en huis & tuin lieten een forse stijging zien.

Loop geen potentiële klanten mis

Eerder schreven we al een blog om u in te laten zien dat een webwinkel of website ook voor uw bedrijf interessant kan zijn. Ook als u al een fysieke winkel heeft kan een webwinkel uw verkopen aanzienlijk verhogen. Er is een grote kans dat toekomstige klanten eerder op uw website terecht komen dan in uw fysieke winkel. Maar wist u dat veel consumenten ook nadat zij in uw winkel zijn geweest uw webwinkel of website gaan bekijken? Zorg er dus voor dat uw bedrijf een website of webwinkel heeft waar u klanten terecht kunnen als ze uit uw fysieke winkel zijn vertrokken.

Een webwinkel van dotsolutions

dotsolutions kan u helpen om al uw wensen werkelijkheid te laten worden. Een kwalitatief hoog, en gebruiksvriendelijk, veilige en professionele webwinkel is onze specialiteit. Zodra de webwinkel klaar is kunt u zelf gemakkelijk aan de slag met ons eigen CMS (Content Management Systeem). Hiermee kunt u gemakkelijk producten toevoegen, verwijderen of aanpassen. Daarnaast bieden wij verschillende koppelingen aan die het u nog gemakkelijker kunnen maken

Meer informatie over onze webwinkels? Neem contact met ons op.

Wilt u meer informatie over onze webwinkels? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 0528 26 95 94 of stuur ons een e-mail. Wij bespreken graag met u de vele mogelijkheden die een webwinkel voor u kan bieden.

Auteur:
Pauline - Online marketeer

dotsolutions-pauline

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel