Pagina wordt geladen ...
zoeken

Iedereen heeft er weleens mee te maken; email nieuwsbrieven. Nieuwsbrieven worden veelal gebruikt als marketing instrument met als doel contact te leggen met zowel een potentiele als een bestaande klant. In deze eerste post op onze weblog wil ik ingaan op een aantal aandachtspunten voor het opstellen van een nieuwsbrief.

Titel

De titel die een nieuwsbrief mee krijgt is net als de openingszin tijdens een date; hij moet pakkend, uitdagend en duidelijk zijn. Probeer de titel dus zo te maken dat deze opvalt en de ontvanger nieuwsgierig maakt om verder te lezen. U heeft er immers niets aan als de nieuwsbrief niet wordt bekeken, laat staan geopend.

Uiterlijk en opmaak

Het uiterlijk van de nieuwsbrief moet overzichtelijk zijn zodat de lezer in één oogopslag kan zien welke onderwerpen voor de lezer interessant zijn. Dit kan door, boven elk onderwerp, duidelijke koppen te maken en het plaatsen van duidelijke niet te lange teksten. Om te zorgen dat uw nieuwsbrief herkenbaar is voor de lezer maakt u de nieuwsbrief op volgens uw eigen huisstijl.

Inhoud

Lezers zijn vaak geïnteresseerd in informatie over de laatste ontwikkelingen, producten en/of diensten van uw bedrijf of organisatie. Door dit in een aantal korte verhaal vormen de publiceren blijven lezers langer geïnteresseerd en is de kans groot dat ze de hele nieuwsbrief lezen. Let erop dat duidelijk wordt aangegeven waar de onderwerpen over gaan en maak eventueel een koppeling vanuit de digitale nieuwsbrief naar de desbetreffende pagina op uw website.

Reactie

Wanneer een nieuwsbrief wordt opgesteld zorg dan voor duidelijke contactgegevens zodat de lezer kan reageren op uw nieuwsbrief. Hierdoor schept u vertrouwen wat ten doel heeft om een langdurige relatie op te bouwen. Iemand die geen vertrouwen heeft in u persoonlijk of in uw bedrijf zal immers niet zo snel diensten of producten van u afnemen.

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel