Pagina wordt geladen ...
zoeken

Wat is het optimale moment om een digitale nieuwsbrief of email te versturen? Dit is voor een ieder een ander moment. Om voor uzelf uit te maken wat dit (ideale) verzendmoment is, kunt u het volgende in ogenschouw nemen. Een goed verzendmoment hangt af van een aantal factoren zoals:

  • De doelgroep
  • Het aantal emails dat u verstuurd
  • De frequentie van emailen naar uw doelgroep
  • Uw product of dienst
  • De boodschap en de gewenste actie van de ontvanger
  • Relevantie van uw bericht

Voorbeelden nieuwsbrieven

De ervaring leert dat wannneer er e-mails met tips en tools van administratieve aard verstuurt worden zondag het optimale moment is. Zo versturen grote energieleveranciers vaak hun e-mailings op zondag. De klanten zijn dan bezig met hun administratie en staan meer open voor de inhoud. Wanneer het gaat om de doelgroep op de hoogte houden, dan is 's ochtends vroeg een goed moment. Mensen ontvangen het nieuws dan als eerste.

Conclusie

Belangrijk is het om voor uzelf te rade gaan wat u wilt, waarvoor en waarom? Vervolgens is het vooral ook testen: Wat is het effect op de verschillende momenten en tijdstippen? Wat doet dit met de opens, clicks en conversie en wat is dus een geschikt moment om uw email te versturen. Dit proces blijft u vervolgens controleren en testen tot u voor u een geschikt moment hebt gevonden waarop u het meeste uit uw emails kunt halen.

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel