Pagina wordt geladen ...
zoeken

SEO tips voor het lanceren van een nieuwe website

Een nieuwe website laten vervaardigen of de huidige website aanpassen? We verzamelden voor u enkele handige SEO tips voor het lanceren van een nieuwe website

Behoudt je URL’s

Een nieuwe website laten vervaardigen of de huidige website aanpassen? Houdt rekening met de URL’s! Google heeft de URL’s van je oude website geïndexeerd maar zodra je de nieuwe website online zet kan het zijn dat bezoekers uitkomen op bijvoorbeeld een 404-pagina of “pagina niet gevonden”.

pagina niet gevonden

Om dit te voorkomen moet je bij een nieuwe website er voor zorgen dat dezelfde URL’s toegepast worden met dezelfde of soortgelijke content als je oude website. Hierdoor blijven je URL’s geïndexeerd door Google en blijft je positie behouden of wordt mogelijk verbeterd in de zoekresultaten.

Pagina verwijderen uit de Google zoekresultaten

Staat er content op de website die liever niet getoond moet worden in de zoekresultaten van Google? Verwijder deze pagina’s handmatig met de webmastertool!

  • Ga naar Webmasterhulpprogramma
  • Klik vervolgens op “Optimalisatie”
  • Klik vervolgens op “URL’s verwijderen”
  • Klik op “Nieuwe aanvraag voor verwijdering”
  • Voer de URL in van de pagina welke verwijdert moet worden in de Google zoekresultaten
  • Kies “ja, deze pagina verwijderen en vervolgens op “verzoek verzenden”

Let op! Het kan enige tijd duren voordat het verzoek is uitgevoerd.

Eenvoudig de bezoekers van je website aanzetten tot actie

Elke bezoeker van je website is belangrijk en graag wil je dat elke bezoeker contact met jou of je bedrijf opneemt om diensten of producten af te nemen. Door op de homepage, of liever nog vast op elke pagina, een button te plaatsen welke verwijst naar de contactpagina of het contactformulier maak je het voor je potentiele klanten heel eenvoudig om ze aan te zetten tot actie.

contactbutton

Vertaalde teksten van andere sites een probleem?

Stel; Een organisatie heeft meerdere vestigingen in Europa met een hoofdkantoor in Engeland. De hoofd website zal dus in het Engels geschreven worden. De Nederlandse vestiging zal ook een website lanceren. Nu ligt de vraag of het kwaad kan om de content van de Engelse website letterlijk te vertalen naar het Nederlands en deze content op de Nederlandse website te plaatsen. Het antwoord hierop is heel eenvoudig; Nee, het kan geen kwaad mits de tekst vertaald wordt bij een vertaalbureau of door het Nederlandse bedrijf. Belangrijk is dat de content uniek moet zijn en dus geen zogeheten duplicate content.

Facebook wekt vertrouwen

Of je nu online of offline je producten verkoopt, zorg er in ieder geval voor dat de organisatie een Facebook account en op de website een “like button” heeft.

like button

De bezoekers van de website kunnen veel waarde hechten aan het aantal likes op Facebook wat vervolgens vertrouwen wekt en zij hierdoor over de drempel heen gezet worden om een product of dienst bij jou organisatie af te nemen.

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel