Pagina wordt geladen ...
zoeken

Snapchat versus Instagram; wie wint er?

Op het eerste gezicht lijken Snapchat en Instagram totaal niet op elkaar, maar een tijdje terug heeft Instagram Stories geïntroduceerd. Beide populaire platformen lijken nu meer op elkaar dan ooit. De vraag die daarom nu speelt; welke vorm van content delen is nu het best?

contact opnemen

dotsolutions-top-afbeelding-snapchat-versus-instagram

Gejat van Snapchat

De afgelopen weken zijn Snapchat en Instagram beide een hot topic geweest op social media. Heeft Instagram nu wel of niet de functie Stories van Snapchat gejat? Instagram is met hun nieuwe gelanceerde functie een concurrent van Snapchat geworden. Met de nieuwe Instagram functie is het mogelijk om foto’s en video’s te delen met uw volgers. De Stories verschijnen bovenaan in het scherm en verdwijnen uiteindelijk na 24 uur. Precies hetzelfde als bij Snapchat.

Verandering van contentInstagram story

De content feed die u nu kent bestaat vooral uit tekst met beeld, maar dit veranderd steeds meer naar een feed waarbij korte video’s en/of livestreams te zien zijn. De toekomst van sociale media bestaat dus vooral uit video-content. Dit is precies waar Snapchat en Instagram uit bestaan.

Voordelen en nadelen

Beiden media hebben hun eigen voordelen én nadelen. Instagram wordt ook wel eens omschreven als het ‘perfecte plaatje’. Gebruikers laten het beste uit hun leven zien, denk aan lekker en gezond eten en de mooiste reisbestemmingen. Snapchat is een echte messaging app, waarin men gemakkelijk een foto en/of video kan bewerken en sturen in een gesloten omgeving. Een groot voordeel aan Instagram Stories is dat u al publiek heeft, terwijl u met Snapchat met niks begint en mensen actie moeten ondernemen om snaps te kunnen zien. Het gebruik van ‘gewoon’ Instagram in combinatie met Instagram Stories verhoogt de engagement met volgers. Het zorgt ervoor dat men meer informatie kan geven dan alleen een foto. Zo kan een merk echt tot leven komen. Denk bijvoorbeeld aan ‘behind-the-scene’ beelden of aan een foto van een nieuw product dat op Instagram wordt geplaatst. In Stories kunnen de functies van bijvoorbeeld nieuwe producten worden getoond door medewerkers. Snapchat heeft ook zijn eigen voordelen ten opzichte van Instagram. Wat denkt u van de talloze filters waarvan gebruik kan worden gemaakt? Snapchat heeft daarin veel meer mogelijkheden. Snapchat wordt zelfs als klantenservice gebruikt door diverse bedrijven door de één-op-één communicatie.

En de winnaar?

InstagramEen echte winnaar is er tot op heden nog steeds niet. De verschillen zijn uiteindelijk tussen beide platforms nog te groot. Ze hebben allebei hun eigen voor- en nadelen. Wel wordt verwacht dat de strijd tussen Snapchat en Instagram zich voorlopig voort zet. Een volgende zet van één van de partijen zou wel essentieel kunnen zijn. Om de concurrentie van Instagram aan te kunnen heeft Snapchat onlangs de app Vurb overgenomen. Vurb is een app waarmee op basis van de interesse van de gebruiker bijvoorbeeld evenementen, nieuws, films en restaurants worden getoond. Vurb heeft zelfs een tool waarmee er activiteiten in de omgeving kan worden gevonden. Hiermee zal het een stuk gemakkelijker worden om mensen en bedrijven te vinden die u graag wilt volgen. Voor Snapchat wordt het dan ook makkelijker om merken en adverteerders effectiever aan gebruikers te kunnen binden, iets wat Instagram al doet met gesponsorde berichten. Alleen de toekomst zal het leren welke platform het langst overeind blijft staan en de uiteindelijke winnaar wordt.

Hulp nodig bij social media?

Wilt u meer weten over social media voor uw bedrijf of wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel ons op 0528 - 26 95 94 of stuur een e-mail naar info@dotsolutions.nl.

Auteur:
Sharon - Junior online marketeer

dotsolutions-sharon

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel