Pagina wordt geladen ...
zoeken

Steeds meer webwinkels hebben succes

Het landelijke nieuws bracht vandaag naar buiten dat webwinkels in de eerste helft van 2015 uitstekend omzet hebben gemaakt met online verkopen. 90% van de consumenten vanaf 15 jaar en ouder hebben de afgelopen 2 kwartalen minimaal 1 online aankoop verricht.

De consument heeft inmiddels goed de weg gevonden naar online shops!

Webwinkels hebben succes

Meer fysieke winkels moeten online verkopen

Onlangs schreven wij in onze blog nog dat fysieke winkels meer online moeten verkopen; lees het artikel "Fysieke winkels moeten online gaan verkopen".

In deze blog presenteerden wij de cijfers van het eerste kwartaal van 2015 en dat hier vooral ook veel winst behaald wordt bij de winkels in de winkelstraten die eveneens online gaan.

De cijfers van CBS liegen er niet om. De detailhandel profiteert van online verkopen terwijl ze jarenlang hebben geroepen dat het hun ondergang is. De detaillisten die niet stil gezeten hebben en geïnvesteerd hebben in online zaken doen, zien nu dat het wat gaat opleveren. Detaillisten met een online verkoopkanaal hebben hun cijfers alleen maar zien stijgen het afgelopen half jaar.

Duizenden nieuwe banen

Verwacht wordt dat er duizenden nieuwe banen bij komen vanwege de groei vanuit het internet. Vooral webshops zoals Wehkamp, Bol.com en Coolblue zullen alleen maar in omvang groeien. Maar de vraag is of die nieuwe banen wel gevuld kunnen worden. Het bedrijfsleven is van mening dat de opleidingsinstituten niet de mensen hiervoor op de juiste wijze opleiden. Initiatieven zijn er al waar het bedrijfsleven zal dit, eventueel in samenwerking met de opleidingsinstituten, zelf moeten gaan doen. De banen van de toekomst zijn; online marketeers, data-analisten, programmeurs en webshopbeheerders.

Een webwinkel naast je gewone winkel

Een webwinkel starten naast je fysieke winkel doe je niet maar zo, daar moet je wel wat voor doen. Er zijn tal van voorbeelden waar het starten van een webshop een succes is geworden maar er zijn veel meer voorbeelden op te noemen waar dit niet geval is. Om online succes te halen hoef je niet altijd een grote landelijke speler te zijn, ook de lokale en regionale winkel heeft hierin kansen. Wel is daarvoor een goed plan wenselijk. Lees hierover meer in onze blog "Waarom een webwinkel beginnen naast uw gewone winkel".

 

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel